Van egy hím bettám és fel van fúvódva kb mióta hozzám került. Mit csináljak vele?
Lehet hogy túl etettem?
Más baja nincs nem úszik furán csak nagy a hasa próbálom kevesebbet etetni de az lenne a kérdésem hogy ti voltatok már ilyen helyzetben ?
És ha igen mit tehetek érte?
Légyszi segítsetek😥
25 literes a szűrőt 2 napja vettem ki mert a hal nem szerette .
Hetente cserélek vizet.
Etetni a sera bettagrammjaval etettem és mennyiséget nem nagyon tudok mondani de kb olyan 10 kicsi darabkát adtam neki naponta 2× .
A víz 26 fokos.
Es utánanéztem a hasvízkórnak is de csak annyi stimmel hogy fel van fújódva nem áll el a pikkelye
Először is azonnal tedd vissza a szűrőt, mielőtt egy rothadó pöcegödröt csinálsz az aksiból!!!
Fordítsd rá az üvegre a kiáramló vizet, hogy megtörje az áramlást, vagy oldd meg ahogy jónak látod, de szűrő nélkül gyakorlatilag nem beszélhetünk akváriumról! Nullára is megtörheted az áramlást, csak egy kis kreativitás kell hozzá, a lényeg, hogy a szűrőszivacson átáramoljon a víz. Plusz a részleges vízcseréket aljzatporszívózással csináld, mert így nem fog mechanikai szűrést végezni a szűrő.
Utána vegyél egy kis flakon vízelőkészítőt, amivel azonnal tudsz vizet cserélni, pihentetés nélkül, és amilyen gyorsan csak tudsz, cserélj le 50% vizet azonos hőmérsékletűvel.
Ezután pedig állj heti 2x20% vízcserére, állott vízzel.
A hőmérsékletet minimum 1 fokkal vedd feljebb, és legyen letakarva az akvárium.
A halat ne etesd!
Legalább 3-4 napig egyáltalán. Utána szerezz be fagyasztott kajákat, vegyesen, fehér-, fekete szúnyoglárva, artemia, rákikra, daphnia, stb.
3-4-5 nap teljes koplalás után adhatsz egy negyed adagot valamelyikből, aztán másnap megint semmi, utána megint negyed adag.
Legalább 1-2 hétig így etess, minden másnap egy nagyon keveset, amíg vissza be nem áll a szűrőd.
Utána ha jól van a hal, és stabilizálódik a helyzet, akkor elkezdhetsz normál adagokat adni.
Ez kb annyi, amennyit megeszik fél perc alatt.
Naponta 1-szer, hetente 6-szor!
Köszönöm szépen a válaszokat a szűrőt visszaraktam és hála ezért mert íģy hogy. Meg kellett erőltetnem magam kitaláltam hogy lehet a legkisebbre csökkenteni az áramlatot.
Vettem artémiarákot (fagyasztottat) most abból kap 2 naponta nagyon keveset.
Meglátom használ-e ...
A víz hőmérsékletét növeltem most kb 28 fokos. A talaj az aprószemcsés és van két ÉLŐ növény az akváriumban : egy jávai moha és egy nem tudom mi😓 de na növény.
Amúgy még egy kérdés ide ha lehet :artémiarákból mennyi a normál adag?
Mondjuk egy kockából mennyit kell neki adni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!