Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Ezzel megoldhatom hogy az...

Ezzel megoldhatom hogy az akváriumom felmelegedjen?

Figyelt kérdés

Szóval van egy kisebb akváriumom aranyhallal, és mostanában azt vettem észre hogy állandóan fent pipál egész nap. (persze a levegőztető folyamatosan megy)

Most megnéztem hogy mennyi a víz hőfoka, és 29 fokos volt.

Most csináltam egy részleges vízcserét hidegebb vízzel, úgyhogy most fogjuk rá jobban van.

Ha veszek hőfokszabályzós hőmérőt, azzal betudom állítani hogy állandóan 21 fokosan tartsa az akváriumom vizét? És ez kb. mennyibe kerül? (nem kell nagy, csak egy kicsi)

2010. júl. 21. 18:15
 1/7 anonim ***** válasza:
a hőszabályzós hőmérőt ha beállítod 21 fokra csak akkor fog bekapcsolni ha 21 fok alá süllyed a hőmérséklet. Megoldásként ebben a melegben állandóan hűtsd a vizet, dobálj bele néha jégkockát:) Én ezt csinálom
2010. júl. 21. 18:34
 2/7 A kérdező kommentje:

Jégkockát?? Nem lesz attól baja a halamnak? :S

Vagy úgy fagyasszam le a vizet hogy előte beleteszem a vízkezelőt?

2010. júl. 21. 18:39
 3/7 A kérdező kommentje:
És akkor nincs is olyan hőmérő ami állandó hőfokon tartja a vizet? :(
2010. júl. 21. 18:40
 4/7 anonim ***** válasza:
Én egy fél literes üvegbe vízet lefagyazstok és ha már tiszat jég belerakom,de nem sokat ér mert kb fél óra és már nincs jég az üvegben.Nekem 35fokos a víz!:(
2010. júl. 21. 19:09
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem, boltban vásárolt úton nem nagyon tudod hűteni a vizet. Jégkocka az butaság, ne tegyél bele, mert az a víz nem megfelelő, inkább 2 literes palackban fagyaszd le és tedd bele, akár többet is, az 1-2 fokot tud hűteni mennyiségtől függően, sajnos rövid időre. A jobb megoldás, ha nem takarod le az akváriumodat, és ventilátorral (nem durván, csak hogy picit fújja), vagy ami jobb, számítógépes kisventilátorral (ezt nehéz összebarkácsolni) fújod a víz felületét, elősegíted a párolgást, ez kb 3-4 fokkal is hűt. Ezen kívül csak reménykedhetsz, hogy kibírják, vagy vidd át egy hűvösebb baráthoz.
2010. júl. 21. 23:32
 6/7 anonim ***** válasza:

Egyrészt: A hőmérő semmit sem csinál, csak mér.

Ha termosztátos fűtőre gondolsz, az csak fűti a vizet.

Az meg butaság, hogy nem lehet hűteni a vizet, lehet, akvárium hűtővel - de te azt tuti nem fogsz venni, mert 50.000 körül van a legolcsóbb, nem épp aranyhalakhoz tervezték.

Én is azt javasolom, hogy ne fedd le az akváriumot és egy ventillátorral fújatsd a vízfelszínt. Továbbá a világítást is le lehet kapcsolni nappal.

2010. júl. 22. 06:56
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Akkor úgylátom az otthoni praktikák maradnak.

A "hőmérőt" meg hőfokszabályzósra értettem csak siettem írni és nem figyeltem. :)

2010. júl. 22. 11:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!