Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Garnélás akváriumba milyen víz?

Garnélás akváriumba milyen víz?

Figyelt kérdés

Szeretnék indítani egy 25 l-es garnélás akváriumot. A probléma az hogy ugye a legtöbben csapvizet használnak/javasolnak bele pár nap állás után a klór miatt, de itt a csapvíz nem klóros, hanem konkrétan hypo szagú és ízű. Nem látok és nem érzek benne klórt csak ezt a vegyszer szagot meg ízt, olyan mint a felhígított hypo.

Nem tudom, hogy ennek ellenére ez a víz jó-e bele? Vagy van valamilyen vízkezelő/előkészítő ami jobbá tenné?

#akvárium #garnélás akvárium #vegyszeres csapvíz
2020. jan. 2. 08:15
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
47%

Kérdező!

Mielőtt osztod az észt, néha gondolkodhatnál is.

A hypo (vagy hipó) a nátrium-hipoklorit vizes oldata.

Ezek után próbáld értelmezni, amit korábban írtam...

2020. jan. 2. 23:54
 12/12 Salx Narval ***** válasza:
100%
Ha a víz pihentetése után is kellemetlen szagot érzel használj vízkezelőt és aktív szenet is. Pl Easy-Life Filter Medium és utána aktív szén, ez az esővíz tisztításához is jó. Amúgy B Joci videójában látható garnélás akváriumot én követendő példának mondanám és nem "semminek", igaz neked nem adott választ a konkrét kérdésedre de azért érdemes odafigyelni rá.
2020. jan. 3. 02:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!