A metilénkék meg nem oldódott föl az kaváriumomba (kék a víz) a halat attól bele tehetem?
Ha a kettővel korábbi kérdés is a tiéd, akkor az ottani kérdésekre is kellene válaszolni.
Hol van most a hal amit beletennél? Friss betelepítés lenne? Vagy a metilénes víz a karanténban van?
Mit kezeltél/kezelnél a metilénes vízben? Mármint milyen problémát és milyen halat?
Mióta megy az akvárium?
Mióta vannak bent halak?
Ha már volt kezelés:
A biológiai szűrőt (szivacs) bent hagytad a metilénnel kezelt akvában vagy csak vízforgatás volt?
Hol tart most a kúra (hányadik kezelés hányadik napja)?
Legutóbbi metilén kezelés óta hány és milyen mértékű vízcserét végeztél?
Látod-e hatását a kezelésnek (legyen az negatív vagy pozitív)?
Elnézést a rengeteg kérdésért, de olyan nagyon szűkszavú vagy.
Első hal lenne az akváriumba.
Kezdő vagy így hallgattam az eladóra aki azt mondta hogy bele kell rakni a metilenkeket is. Benne van 4 napja de meg mindig kek a viz szine. Ki csereltem a viz 60%-at es kicsit enyhebb lett a kek szin.
Mivel csak a kérdések egy részére érkezett válasz, így megint általános leszek.
A kék lötty egy fertőtlenítőszer, minden maradványát minél előbb el kell tüntetni a vízből. Az akvárium (vize) nem steril közeg. Vízcseréket megduplázhatod, 2x30%-kal haladhatsz hetente, minden nap adhatsz pár csepp bacikultúrát. Növényzetet telepíts, az úszó növényeknek kisebb fényerő is elég, közelebb vannak a fényforráshoz, cserébe ültetni sem kell, természetes módon méregtelenítik a vizet. Ha csapvizet használsz pihentesd a klór kipárolgásáig 6-8 órát.
A szűrőt innentől ne pucold ki jó darabig, majd ha láthatóan szenvedve nyomja a vizet akkor ráérsz finoman akvavízben kinyomkodni. A szűrőd a rendszer szíve, értékes baktériumokat tartalmaz, ezen telepek létrejöttéhez 4 hét min kelleni fog, ez a hobbi türelemre (is) tanít. Halat ne vigyél az akvárium közelébe 4 hétig, ez az idő pont elég lesz ahhoz, hogy az alapokat megértsd, az alábbi link segít. Az eladót hanyagold.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!