Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » A tengeri akvarisztika miért...

A tengeri akvarisztika miért sokkal drágább mint az édesvizi?

Figyelt kérdés
Megnéztem, hogy egy hal is van már 6 ezer forint! Miért? Nehezebb őket tenyészteni? Külföldön is ilyen drága, mármint ahol van tenger, ott betudnak fogni halakat, meg vizet szerezni, ilyesmi. Vagy ilyeneket nem csinálnak?
2010. júl. 19. 19:25
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
egy édesvizi halat nyilván könnyeb befogni mint egy tengerit
2010. júl. 19. 19:29
 2/10 anonim ***** válasza:
Ritkább fajok
2010. júl. 19. 19:30
 3/10 anonim ***** válasza:
0%
Mert sós a víz, és a só drága.
2010. júl. 19. 19:38
 4/10 anonim ***** válasza:
49%
Hééé, vagy negyven forint kilója...:D
2010. júl. 19. 19:38
 5/10 anonim válasza:
meg a tengeri akvárűium kicsit bonyolultabb felszerelést kíván mint az édesvizi (a felszerelésbe bleeértem az aljazatot és a növényeket)
2010. júl. 19. 19:47
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

A tengeri halak kb ezerszer érzékenyebbek az édesvízieknél. Vannak halak amelyek 1-2 fokos hőmérséklet eltérésnél már megbetegszenek vagy elpusztulnak, nem beszélve a korallokról. Állandó hőmérséklet, vízösszetétel, megvilágítás, áramoltatás szükséges nekik. Előfordul hogy nyári melegben hűteni kell a vizet. Ezek a felszerelések nem olcsók, Magyarországon pedig tenger nem lévén, nem túl elterjedt a tengeri akvárium. A legtöbb fajt mai napig vadon fogják be mert nehezen szaporodnak, vagy nagyon költségesek. Ezért is drágábbak az édesvízi halaknál. Ráadásul itt már 300 L alatt nem igen beszélhetünk akváriumról.

A legelterjedtebb és legismertebb tegeri hal a bohóchal, de nálunk kb 10-15 faj az amit lehet kapni.

2010. júl. 20. 14:42
 7/10 anonim ***** válasza:
90%

6 ezer forintért nagyon kevés tengeri halfajt kapsz, 90%-uk 10.000 fölött kezdődik / darab.

A bohóchalon kívül szinte minden vadonfogott import, nem tenyésztett állomány.

Külföldön is ilyen drága.

Ahol van tenger ott sem olcsóak, mivel nagyon sok díszhal CIT-es, halászatuk engedélyhez kötött, kvóta van rá mennyit lehet kifogni, stb stb. Meg ahol van tenger ott nem is olyan népszerű az akvarisztika ezen formája (főleg, mert ezek elmaradott, szegény országok - Ausztrália kivételével - ahol viszont nagyon szigorúak a term. védelmi törvények.

2010. júl. 20. 21:30
 8/10 anonim ***** válasza:
A természetes, ideális állapot megvalósítása, és fenntartása is nagyságrendekkel bonyolultabb, és nehezebb mint édesvíz esetén. Ennek ára van.
2011. márc. 19. 14:04
 9/10 anonim ***** válasza:

Amikor Horvátországban nyaraltunk, én gondoltam arra, ha itt laknék, simán vinném haza a vizet a tengerből, meg állatokat is. Volt egy csomó gusztustalanság a vízben, amire többször majdnem ráléptünk. Pl voltak ilyen piros golyók aminek a közepéből csápok nyúltak ki és mozgott, meg volt egy csomó kis rák is a parton, amik ha 1 percig mozdulatlanul maradtunk, ellepték az egész partot. Csak ilyen játék búvár szemüveggel búvárkodtunk a parton, de így is sok dolgot lehetett látni. A vízben volt pl nagy szürke hal aminek a közepén volt sárga csík és egy csomó kis rajhalat is láttunk, a víz alján meg valami csalánozó szerűségek voltak. Gondolom itt azért drága, mert import, nem tudom, én nem hiszem hogy ezek ott is drágák.

Itt a közelünkben meg a boltban van kis 60 literes köróli tengeri akvárium. Lehet kapni 3ezer Ft-os tengeri sót amit 30 liter vízzel össze kell keverni. Az akváriumba van egy rakat mészkő, és egy jó erős külső szűrő, rajta egy porlasztó, és abban van 2 kis kék hal, és egy kék sárga csíkos tisztogató hal. A nevét nem tudom, de nagyon szépek. 2-3 ezer Ft-os halak ezek. Ebbe állítólag nem kell mindig vizet cserélni, csak annyit ami elpárolog. Kell venni egy vízösszetétel mérőt is hozzá. Ha bealgásodik, akkor meg le kell kaparni az algát. Mondjuk én nem mernék megpróbálkozni vele, de a boltos így tartja a halakat, nála ez így működik. 2 hónapja élnek kb ott így ezek a halak.

2011. márc. 19. 14:11
 10/10 anonim válasza:
mert a tengeri akváriumba bonyolultabbak a felszerelések -.- meg ha veszel korallt bele az se olcsó az édesvízibe meg akár tehetsz egy sima vízforgatót pár kavicsot meg valami növényt xDDDD
2012. jan. 11. 13:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!