Nincs egy hetes az akvárium se, máris látom a cyano baktériumot egy levélen. Mit ronthattam el? Vagy lehet hogy a kereskedésből hoztam?
Szerintem valamilyen külső forrásból hozhattad be! Nálam is megfordult a legutóbbi újraépítéskor, és nem számított, hogy a vásárolt növények és dekor a Greenaquatól jött. Lehet jobban járnál egy alapos fertőtlenítéssel és az akvárium újraindításával, viszont azt sajnos nem tudom, hogy milyen szerek azok amik nálunk elérhetőek. Amennyire tudom ami jó lenne az be van tiltva, de majd valaki biztos pontosít.
Én úgy tudtam kiirtani, hogy egy külföldi akvaristatárs küldött Erythromycin kapszulát,ami vényköteles gyógyszer, és azzal pár nap alatt sikerült eltüntetni az akváriumból.
Ugye teljesen véletlenül nem használtál aktív talajt (ADA amazonia, Tropica soil etc) az indításnál? Merthogy a ciano akkor szokta felütni fejét ily hirtelen, ha ammóniát eregető talajnál elmarad az extra vízcsere az indító szakaszban, a növényzet nincs azon a fejlettségi szinten, hogy ekkora nitrogén lökettel elbírna és/vagy más feltételek sem társulnak a talajhoz. Ha nem terjedt el slaggal szívd le, ha igen...ahhoz meg tudni kéne, hogy van-e fauna odabent vagy sem, anélkül vakon tanácsolnánk.
Persze ennyi infóból akvarista legyen a talpán aki ki tud hozni vmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!