Milyen bútor bírja el a 112 literes akváriumot?
Még soha nem volt ekkora akváriumom. Egy szerintem elég masszív dohányzó asztalra terveztem, de nem tudom elbírja-e. Egyáltalán kb hány kiló egy ekkora akvárium?
Honnan tudhatom, hogy elbírja-e?
Valahogy megerősítsük azért az asztalt?
1 liter víz = 1 kg
A cuccok bele mondjuk 3kg. (szerelvények, növények, stb)
Tehát szerintem dohányzóasztal nem bír el 115 kg-t.
Ilyen súlyhoz vasállványt szoktak csinálni, vagy csináltatni.
1-es vagyok
...és ami még lemaradt, önmagában még az üveg súlya üresen, tehát lehet az simán 120 kg is.
Tényleg elég masszív 115 kg-os ember már állt rá, persze csak rövid ideig, itt meg hosszútávról lenne szó.
Amúgy használtan veszek aksit, és ahogy nézegetem neten nem olcsók ezek a bútorok hozzá és közben meg ugyan úgy csak fák.
Inkább megerősíteném a már meglévőt, de még nézegetek.
Köszi, de nem szeretnék több 100 km-t autózni. Az akváriumot is jófogáson néztem, de ebben a megyében nem találtam kedvezőbbet és megfelelő állványt se, ugyanis tetőtéri szobába lenne, a döntött falhoz, ahol adott a magasság.
Ezért ragaszkodok annyira ehhez a dohányzó asztalhoz, mert ez tuti hogy elfér.
De ha találtok még valamit, vagy van valami ötletetek nyugodtan küldjétek el.
"ugyan úgy csak fák."
...még ha az lenne! Olyan távoli emléke van annak a bútorlapnak a fáról, hogy azóta reinkarnálódott háromszor.
Összehasonlításképpen saccra azt mondanám, hogy egy tömör bükkhöz vagy tölgyhöz képest kb ötöde az anyagsűrűsége.
A dohányzóasztalt középen kell függőlegesen kimerevíteni, (akár sima bútorlappal, lapsíkkal párhuzamosan, tehát függőlegesen, óriási súlyt kibír)
és úgy, hogy a középső merevítés alá is tenni lábakat, tehát a fentről érkező súlyt, egészen a padlóig levezetni.
(És ne pl csak a dohányzóasztal alsó lapjáig)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!