Elletéshez hogy válasszam külön a nőstényt?
Van egy 110 L-es akuban egy gömbmolly pár és a nőstény igencsak kigömbölyödött, ellés elötti időszakban van.
Van még egy 25 l-es aku, amit már pár napja beüzemeltem az elkülönítés végett, amelybe ma este is áthelyeztem a nőstényt, de nagyon ideges, nyugtalan a viselkedése. Aggódom, hogy nem -e lesz baja.
Esetleg rakjam mellé a párját is?
A nagy akuban már kétszer ellett, ahol más halfajok is vannak, ezért sajna a kicsik lassan "elfogytak".
Ezért szeretném elkülöníteni a nőstényt a szülésig.
Mivel még nem csináltam ilyent, ebben kérnék segítséget.
Léteznek ilyen műanyag “szűlőketrecek” direkt elevenszülőknek.
A párját ne rakd mellé. Minek ? Csak stresszelné a nőstényt s megenné a kicsiket. Náluk nincs családi kötelék. Pont emiatt a nemek elosztása sem a legmegfelelőbb. Egy hímre 2-3 nőstény kell jusson.
Semmiképpen sem apás szülésként rendezd meg a dolgot, idejekorán horrorba fordulna. Kellene némi moha, esetleg krumpliszsák, kiviháló darab a 25ösbe, a lényeg, hogy anyuka meg fog éhezni szülés után, a gyerekek ne legyenek tálcán felkínálva. A szériás szülés után rögtön mehet vissza anya a társa mellé, az ifjoncokat lehet ivadéktáppal hizlalni, ha a méretük elhagyja az ősök szájátmérőjét, akár össze is bútorozhatnak (néhányan) a szülőkkel.
Egyébként mi a terv a lurkókkal, állami gondozás/ örökbefogadás… csak mert az neveldék elevenszülőkkel vannak tele. Megfontolandó… könnyen lehet mégis az „elfogytak” volt a legjobb, ami történhetett öko szempontból. Persze ha sorban állnak értük, akkor nem szóltam.
Köszi a válaszokat.
A 25-ös akut kb félig megtöltöttem a 110-es vizével. Erre én is gondoltam.
A kicsik sorsa még kérdéses ha felnőnek, valószínű elajándékozom őket.
Igazából kíváncsiságból gondoltam a különrakást, hogy lássam a kicsik fejlődését.
Ma reggelre úgy látom megnyugodott az anyuka. Remélhetően hamarosan megszül :)
A világítás még kérdés, hogy mennyire eröltessem?
Mivel új fénycső van benne és elég erősnek tűnik. Növényzetből csupán egy csokor műnövény van. Rakjak esetleg sűrűbb növényzetet?
Ja köszi, már látom :)
Csak gors átfutottam a válaszokon indulás elött ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!