Jbl Manadot és Aquabasic Plust hogyan vàlasszam szét egymástol?
Figyelt kérdés
Gondom az hogy több mint egy éve bennt van az akvàriumomba az aquabasic most cserélném de sajnos összekeveredett a manadoval. Hogyan szedjem ki dobjam ki a manadoval együtt az egészet vagyz milyen más lehetõségem van? Köszi a segitséget és bocsi a helyesirasért!2018. dec. 10. 19:57
1/3 Skid05 válasza:
Feltételezem legalább egy 6-7 centi fedőtalaj volt rajt, így a tetejéről minél többet le kéne merni, ezt csak párszor átmosni, az alsó 1-2 centit ami közvetlenül a táptalaj felett volt azt többször átmosnám és az új talajnál is alulra tenném a táp fölé. Az aquabasis kimerülése 1-1,5 évre tehető, ergo nem kockáztatnék a vasszintet illetően, ki kell mosni közüle, ez ezzel jár, de kidobni hülyeség.
2/3 A kérdező kommentje:
nem csak 4 centi fedőréteg volt rajta kb greenaqua oldalán ennyi volt írva onnan néztem
2018. dec. 10. 22:18
3/3 Salx Narval válasza:
Az a bajom a dologgal, hogy nem használtam még aquabasic plust de a szerkezetét nézve úgy vélem, hogy eléggé finom szerkezetű kis tőzegdarabkákkal keverve. Talán érdemes csinálni egy próbát egy kevés összekevert anyaggal én úgy vélem, hogy egy megfelelő méretű rostára öntve kimosható a manado közül. A lebegő tőzeget vagy lefejted vagy a szűrővel kiszedeted, az agyag átmosható talán a rostán és ott marad gyakorlatilag a tiszta manado. Ez persze csak elmélet, mint ahogy írtam nem volt még a kezemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!