Akvárium LED-es háttér megépítéséhez egy kis technikai segítség kellene (? )
Szóval barkácsolni készülök egy ilyet:
És a technikai részét úgy oldanám meg, hogy rendelek két távirányítós USB csatlakozós LED szalagot Aliexpressről, mellé két USB-s hosszabbítót, és egy 5V-os 2 slot-os adaptert.
Az akvárium hátuljára öntapadós opál fóliát veszek az OBI-ban, majd az akvárium hátuljával megegyező méretú habkarton laból illetve habkarton "csíkokból" egy dobozt ragasztok össze ami 2-3 cm-re az hátsó üveg mögött van, és reflektálja a fényt. A LED csíikok felül illetve alul lesznek elhelyezve.
Azért van két csík, alul és felül, mert szeretném ha két különböző szín lenne egyszerre: pl. mint a naplemente alul sárga, felül piros, vagy kék és cián...stb
És itt kellene segítség: ugye ezek a LED csíkok ilyen kis távirányítóval vezérelhetők általában. Az a baj, hogy ugye én kettőt szeretnék, viszont ezek valószínűleg ugyan azon a frekvencián (nagyon nem értek hozzá nem tudom ez a jó szó e) adják illetve fogadják a jelet, ami azért rossz mert így mind a kettő azonos szívű lesz. Én ennek pont az ellenkezősjét szeretném, hogy legyen két külön kontrollálható színem.
Nem tudom mennyire érthető ez így, majd kommentben próbálok hasonló megoldásokat linkeni...
Ezt a LED szalagot rendeltem már meg:
shit ez eszembe se jutott volna :O Köszi!
De amúgy nem fog vissza állni amit kihúztam alaphelyzetbe?
A leddel kapcsolatban azt tudom mondani, hogy szerintem pont erre valók a csoportvezérlők. (legalábbis úgy tudom, viszont árban jócskán megdobja a költségvetést.)
Az akváriummal kapcsolatban meg azt tudom mondani, hogy mind a növényeknek, mind a halaknak, a fény felé van a fent, úgyhogy ez így nem akvarisztika, hanem egy öncélú barbárkodás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!