Ebben az esetben kikapcsolhatom éjjelre a szűrőt?
Van egy 112l akváriumom, amit egy Atman EF2 külső szűrő szűr.
10 rózsalazac, 6 fekete fantom és 5 páncélos van benne.
Nemrégiben beletettem egy 1000 l/óra Clarion belső szűrőt, hogy kicsit jobban mozogjon a víz, illetve mert a sarokban a mulm összegyűlt (nem vészesen, de engem zavart).
Viszont. A külső szűrőnek gyakorlatilag nincs hangja. A belső viszont... Hát napközben, mikor jövök-megyek, megy a számítógép, szól a zene, nem zavar. De éjjel hülyét kapok tőle.
Ha a külső szűrő természetesen folyamatosan megy (csak szűrőtakarításkor állítom le, ami, hát, nagyon ritkán van, egy évben egyszer), akkor a külsőt rárakhatom időkapcsolóra a világítással együtt, ami napi 11 órát megy?
Köszönöm szépen a válaszokat.
Nem az a gondom, hogy hangos, mert annyira azért tényleg nem hangos... hanem pont egy olyan hangtartományban szól, ami nagyon idegesít.
Ha most azt mondod hogy ez csak női hiszti, azt mondom, oké :) de egy szobám van, és kb. egy méterre van a fejemtől az akvárium. A külsőnek is van hangja, de az nem ilyen, (csendesebb is amúgy), sőt, az még olyan megnyugtató mormogásféle. De ez a belső, ez magasabb hangon zúg, vagy nem is tudom.
Az iszaplopós ötletet köszönöm, ilyen csőre szigszalagozott fél műanyag palackkal szoktam talajporszívózni vízcserekor, de megnézem, hátha ez sokkal jobb :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!