Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Ebben az esetben kikapcsolhato...

Ebben az esetben kikapcsolhatom éjjelre a szűrőt?

Figyelt kérdés

Van egy 112l akváriumom, amit egy Atman EF2 külső szűrő szűr.

10 rózsalazac, 6 fekete fantom és 5 páncélos van benne.

Nemrégiben beletettem egy 1000 l/óra Clarion belső szűrőt, hogy kicsit jobban mozogjon a víz, illetve mert a sarokban a mulm összegyűlt (nem vészesen, de engem zavart).

Viszont. A külső szűrőnek gyakorlatilag nincs hangja. A belső viszont... Hát napközben, mikor jövök-megyek, megy a számítógép, szól a zene, nem zavar. De éjjel hülyét kapok tőle.

Ha a külső szűrő természetesen folyamatosan megy (csak szűrőtakarításkor állítom le, ami, hát, nagyon ritkán van, egy évben egyszer), akkor a külsőt rárakhatom időkapcsolóra a világítással együtt, ami napi 11 órát megy?

2019. okt. 1. 08:18
1 2
 11/13 Salx Narval ***** válasza:
100%
Nyugodtan ráteheted az időkapcsolóra ha csak mechanikai szűrésre és keringetésre kell. Nálam is van egy sarok ahol kupacba áll a "rittyó", a sügérek minden koszt kipucolnak a búvóhelyükről és környékéről a szűrők hatékonyan ki is szűrik a nagy részét de ez az egy sarok a holtérben van. Sokat bosszankodtam eleinte én is de aztán rájöttem, hogy ez nem is olyan rossz, sőt jobb mintha szétterülne az aljzaton. Készítettem egy kézi iszaplopót és ha kell egy mozdulattal az egész kupacot kiszippantom. Neked is ajánlom, készen is kapható, nem is drága. Nem te vagy az első aki panaszkodik a szűrők hangjára, én nagyon szerencsés lehetek mert még sohasem találkoztam ezzel a problémával, pedig jó pár szűrővel volt már dolgom. Az is igaz, hogy én kifejezetten élvezem az esőztető hangját, direkt állítom csobogóra.:D Nyilván nem kérdőjelezem meg amit írtál, már csak azért sem mert többen is panaszkodtak de nem értem, hogy lehet ekkora hangja egy víz alá tolt szűrőnek ha nem ér semmihez, minimális a fojtása és nem is porlaszt.
2019. okt. 2. 02:18
 12/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat.

Nem az a gondom, hogy hangos, mert annyira azért tényleg nem hangos... hanem pont egy olyan hangtartományban szól, ami nagyon idegesít.

Ha most azt mondod hogy ez csak női hiszti, azt mondom, oké :) de egy szobám van, és kb. egy méterre van a fejemtől az akvárium. A külsőnek is van hangja, de az nem ilyen, (csendesebb is amúgy), sőt, az még olyan megnyugtató mormogásféle. De ez a belső, ez magasabb hangon zúg, vagy nem is tudom.

Az iszaplopós ötletet köszönöm, ilyen csőre szigszalagozott fél műanyag palackkal szoktam talajporszívózni vízcserekor, de megnézem, hátha ez sokkal jobb :)

2019. okt. 2. 06:53
 13/13 Salx Narval ***** válasza:
Nem jobb, csak más. Talajporszívózást részleges vízcserekor csinálunk amikor az egész talaj felső rétegét átforgatod és leveszel kb 30% vizet. Az iszaplopás pedig akkor indokolt, ha a holt sarokban összegyűlt a mulm, ez kb 2-3 dl víz levételével jár és akkor amikor összegyűlt.
2019. okt. 2. 17:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!