Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Külső szűrőt éjszakára kikapcs...

Külső szűrőt éjszakára kikapcsolhatom?

Figyelt kérdés
csak szivacs van benne, egy másik végzi a biológiai szűrést, de ez elég hangos, nem tudok mellette aludni
2013. okt. 14. 18:56
1 2
 1/11 yakumo18 ***** válasza:
Szerintem nem érdemes kikapcsolni, de ahogy érzed :)
2013. okt. 14. 19:17
 2/11 anonim ***** válasza:
Ha csak mechanikai nem bio annak van másik akkor igen de ha nem feltétlen muszály én hagynám én is megszoktam a belsőm ami egy traktor.
2013. okt. 14. 19:34
 3/11 kzs ***** válasza:

Nem, nem kapcsolhatod ki, egész nap (non-stop) mennie kell.

Egyébként mi az hogy "szivacs"?

Remélem, szűrőanyagot értesz ezalatt.

És hol van benne a Siporax?

2013. okt. 14. 19:53
 4/11 A kérdező kommentje:
mondom csak mechanikai szűrés, amire a siporaxtól jobb szerintem a szűrőszivacs (aquadepóban vásárolt TM20 és TM30-as táblák méretre vágva) És amúgy csak azért kéne mennie non-stop, hogy a szűrőbaktériumok amik hasznosak ne haljanak meg éljel? Mert arra ott van a biológiai szűrésem. Van más indoka is?
2013. okt. 14. 20:09
 5/11 A kérdező kommentje:
amúgy egy régebbi gyártású Eheim 1260-as pumpa, és tényleg van rendesen hangja...
2013. okt. 14. 20:12
 6/11 anonim ***** válasza:
az a lényeg bio mennyen a mechanikai nembaj ha nem megy
2013. okt. 14. 20:36
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Kövezzetek meg, de szerintem nincs olyan hogy biológiai szűrés külön, és külön mechanikai szűrés. Ott ahol van mechanikai szűrés, ott jön létre a biológiai szűrés is. Amolyan melléktermékként. Tény! Ha van egy hatalmas pumpád szűrővel, meg van egy pici belső szűrőd, akkor nem fog olyan hamar eltömődni a pici sem, mert a munka oroszlán részét nem ő végzi. Gondolom ez a gondolat menet miatt választod szét ha 2 szűrőd van akkor kétfélét szűr.

Sajnos nem így van. Ha te kikapcsolod a nagy szűrőd, akkor a bacik túlnyomó részét megölöd. (Ugyanis csak az a készlet marad, ami a kis szűrőben van.) De te reggel bekapcsolod azt a szűrőt, amelyben egész este állt a víz. Azt a vizet zúdítod be az akváriumba egy gombnyomással, amiben egész este oldódott az a sok bomlástermék. Akkor most jót csinálsz vagy nem? Gondold végig. Egész este a kis szűrőt járatod (feleslegesen) egy akkora akváriumban amelynek sem a szűrését, sem a regenerálódását nem tudja ellátni! Majd fogod az egész este poshadt vizedet, és pofon vered vele az amúgy is biológiailag romlásnak indult akváriumod. Szerinted mikor éri magát utol a szűrés, mikor áll fel a rend? Innentől már csak képzelem: Gondolod te, hogy egy óra alatt újratermelődnek a bacik, és délre már le is van szűrve az akvárium?

Ennek így barna alga lesz a vége.

2013. okt. 14. 21:43
 8/11 anonim ***** válasza:
Ja a szivacs szerintem is jobb, főleg ha több van, és más-más a porozitása.
2013. okt. 14. 21:47
 9/11 A kérdező kommentje:
egy tetratec ex1200-as magában is elvinné a 250 literesemet és abban szivacs és siporax van, és tudom hogy jobb lenne nem kikapcsolni, kipróbálom, hátha meg tudom szokni, és megpróbálok minél hamarabb egy csendesebb szűrőt keresni
2013. okt. 14. 22:38
 10/11 anonim válasza:
Én is pont ezen a témán gondolkozom. Nekem kisebb, 50 literes akváriumom van, Sera Fil 120-al. Elég nagy turbulenciát kelt a halaim körében, ez nem zavarja őket az alvásban? Tudnak a halaim normálisan aludni ilyen örvény mellett??
2013. okt. 17. 08:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!