Miért halnak meg a kolibri halak?
A kolibri halak rosszul lesznek, elkezdenek süllyedni amikor nem úsznak, és aztán másnap halva találom őket, ez már az ötödik lesz. Mi lehet a baj? Két héten belüli. Egy hónapja indítottam az akváriumot, két részletbe vettem a halakat. És a második körben lévő kolibriket sajnos már betegen hoztam el, és szerintem ez egy betegség ami átterjedt a többire, vagy esetleg az akváriummal lenne baj? Nem hiszem. Mit tegyek a vizükbe hogy ez megsz'nköm. Szép tiszta a vizük, vannak benne növények.
Lehetséges az, oxigénhiány? Vagy inkább valami vírus? A többi fajtára is átterjedhet?
Előre is köszönöm
egyszerre írtunk...
Tehát mennyi maximum hal volt?
Nem biztos, hogy betegség. Lehet, hogy az, lehet, hogy nem.
Ez egy kicsit túltelepített akvárium, simán lehet ammóniamérgezés, szóval az a szép tiszta víz lehet hogy csak ránézésre tiszta.
Az meg teljesen alaptalan gondolat, hogy a többi halnak ne lenne baja. Ha már látható baja van, akkor annak már legtöbbször annyi.
Amíg nem tudsz konkrét víz értékeket nitrogén vegyületekre, addig nem tudhatod, van e bajuk. A mollik pipázását is okozhatja ammóniamérgezés.
Lehet, hogy betegség vitte el őket, de ennyi hal mellett vastagon benne van a mérgezés lehetősége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!