Akvárium takarítása és halak etetése?
Segítsetek! Van jelenleg egy 30 literes akváriumom, amit nem tudom milyen időközönként takarítsam mert a boltban ahonnan vettem a halakat azt javasolta hogy 3 hetente teljes takarítás és én ezt furcsáltam.Most úgy csinálom hogy 1-2hetente víz 1harmadát cserélem és 2 havonta van teljes takarítás. Ha a hal fajtára szükség lenne a válaszhoz:
6db Neonhal
4db Foltos Páncélosharcsa
4db Szumátrai díszmárna (szumi)
1db gourami (gurámi)
Meg még azt sem tudom hogy napi hányszor adjak ezeknek a halaknak enni mert a tasakra amibe a lemezes táp van az van írva hogy napi többször keveset. De ezt is furcsállom.
Válaszaitokat előrre is köszönöm!
A boltban csak ideiglenesen tárolják őket. A megfelelő életkörülményekért Te felelsz. Pl: aranyhalból is raknak 30 literbe 10-20-at mert pár nap/ hét alatt el vannak fogyva ellenben ha te hazaviszel párat akkor a hátralévő 15-20 évében nálad lesz. S nekik pl már 150-200 litertől kezdődik a tartásuk. A boltban rossz körülmények közt volt pár napig de ne erre alapozz mert nálad az egész életét tölti.
Kutyakölyköket is árulnak kartondobozban mégsem fogod abban tartani ha hazaviszed.
Egyébként a jelenlegi akváriumod megfelelő lehet garnéláknak és csigáknak. Halakból max 3-5 hím guppi (akár endler akár szivárványos guppi, de a lényeg ,hogy csak hímeket ,hogy ne szaporodjanak) mehet VAGY egy hím betta (sziámi harcoshal).
Az állatkereskedésnek van egy területe, négyzetméterre, ami után a cégvezető komoly bérleti díjat fizet, vagy ha saját tulajdon, akkor súlyos tíz milliókért vette, amit vissza kell hozni.
Nem fog 1 állatot sem optimális körülmények között tárolni , amíg meg nem veszik.
Bezsúfol annyit, amennyit tud. Külföldön pl kölyök kutyákat is árulnak kisállat boltokban, fél négyzetméteren van 3 kölyökkutya.
Ez nyilván nem azt jelenti, hogy ha valaki megveszi őket, akkor ha hazaviszi, otthon fél négyzetméteren fogja őket tartani 10 éven keresztül. Ez így nettó állatkínzás.
Egyébként...
Ha már ennyire roppant hozzáértő és jóindulatú az eladó, hogy ilyen karbantartást javasol, és ilyen halakat ajánlott, amit 2 hét múlva újra megvehetsz, akkor ilyen kérdésekre gondolom teljesen fölösleges kitérni, hogy vajon meg volt e a 3 hetes bejáratási idő, vagy egy tök nyers vízbe raktad be őket...
Ja, meg desztillált... :) Az a jó, így biztos ugyanolyanok a vízparamétereid mint a boltban volt.
Az a jó a desztillált vízben, hogy megspórolod a keménység és pH tesztet, mert így legalább egyiket sincs értelme mérni. :D
Na jó, nem gonoszkodom tovább. Amúgy nem vagyok mindig szarkasztikus... néha alszom is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!