Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Van valami amit ezen változtat...

Van valami amit ezen változtatnátok?

Figyelt kérdés

Szóval egy kb. 80L-es akvárium, amit újra indítok. Vettem JBL manado dark növénytalajt, 8L. Ha jól tudom át kell mosni csapvízben mielőtt belerül az akváriumba. Elég lesz ennyi?

Világítás: G5 T5 1X max. 8W

Növények: anubias, jávai moha és gömbmoha.

Szűrés: Tetra EX 800 plus - gyári szűrésből cserélek sera siporax-ra.

Halak: 6 db panda páncélosharcsára gondoltam, mellé pedig nagyon szeretnék esetleg neonhalat, de nem tudom így mennyit tarthatnék belőle.

Egyéb dekoráció: 4db fa (2 már volt vízben, 2-t ki kell még főzni - ebben is kérnék segítséget), illetve ezen a vulkanikus kövön gondolkodtam még:

[link]

Melegítőt később veszek, vízparamétereket jelenleg nem tudok, veszek majd tesztet. Szükséges még valami?

2019. szept. 2. 15:50
 1/2 Skid05 ***** válasza:

„Világítás: G5 T5 1X max. 8W”

A G5ös 8 wattosok tudtommal egyrészt rövid fénycsövek (<30cm), másrészt a fényáramuk nem elég egy (ekkora) akváriumhoz. Ha ez nem lenne elég még drágábbak is, mint nagyobb társaik. Nem tudom, milyen hosszú az üveg, de 2x18w T8 vagy 2x24w T5 jobban hangzana, utóbbit egy csővel is meg lehet próbálni.

A talajt ha túl sokat kevered akkor a kemény szemek súrlódása még több port okoz, egyszer alaposan veresd át zuhannyal és jó lesz az. Ehhez a növényzethez és dekorhoz még ez a 8l is sok lesz.

10 neont be mernék tenni siporax mellé.

A fát csak forráznám. Ha még nem volt vízben akkor előtte célszerű áztatni, nem csak a cukrok kioldódása és a penészedés mérséklése, hanem a süllyedés végett is.

2019. szept. 2. 21:59
 2/2 anonim ***** válasza:
49%
A heti 25-30% vízcserét ne felejtsd el.
2019. szept. 4. 10:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!