Algátlanító folyadék használ?
Az algátlanító (vagy algairtó) csak arra jó, hogy féken tartsd az algákat. Vagyis nem írtják ki teljesen (arról nem is beszélve, hogy az elpusztult algák rajta maradnak a levelen, amikről Neked kell eltávolítani /ollóval, feltéve hogy hozzáférsz/).
Szóval, inkább a fényt csökkentsd (napi 8 óra elég), valamint vedd lentebb a légpumpa teljesítményét is.
/Az előbbi válaszadó üzenetére felelve:/
Senki nem mondta, hogy hülye vagy.
De nekem van egy barátom, akinek dzsungel az akváriuma. Ő mondta, hogy mióta lentebb vette a légpumpát, illetve szabályozta a világítást, azóta LÉNYEGESEN csökkent az akváriumában az algák mennyisége. Értsd úgy, hogy minimális az algák száma, a növényei ellenben szépek, dekoratívak. Ja... és a halak sem pipálnak.
Ami az algairtót illeti: én mindegyiket végigpróbáltam, de EGYIK SEM tüntette el az algákat. Még a legmárkásabbak sem (pedig a 'garantált hatás' a flakonjukra rá volt írva). Csupán szabályozni lehetett velük az algák szaporodását.
Ezért mondom: a fénnyel és az oxigén mennyiségével kéne valamit kezdeni (a SERA tanácsadó füzete is ezt javasolja), és a vízcserék gyakoribbá tétele (ugyancsak a SERA-füzet alapján) javasolt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!