Tapasztalt akvaristák! Leendő betta tulajdonosnak adnátok tippeket?
Sziasztok. Minimálisan vagyok járatos akvarisztikában, és sajnos azt tapasztalom, sok ezzel foglalkozó oldal ellentmond egymásnak, így inkább rutinos betta tulajoktól informálódnék. Adott egy 80 literes akvárium, ami biztos, hogy egy bettát mindenkepp szeretnénk tartani, esetleg mellette 1, max 2 féle halat. Szeretnénk jól csinálni, időben felkészülni, szeptember eleje, közepe táján érkezne a halacska, addig bőven lesz időnk bejáratni az akváriumot. Amit tudni szeretnék:
- ekkora akváriumba milyen felszerelés kell (konkrét típust is írhattok)
- növények, aljzat, dekoráció milyen legyen
- mi az amire kiemelten kell figyelni ennél a halnál?
- azt tudom, hogy többféle betta létezik, ki melyiket ajánlja?
- a betta mellett mit érdemes tartani, ami ekkora helyen, kis létszámban jól érzi magát, és nagyjából egyeznek az igényei
- vegyes bettás akváriumban az etetést hogy oldjam meg, ha eltérő a táplálék igény?
Végül bármi extra tipp, ki hogyan gondozza a bettáját, tapasztalatok is jöhetnek.
Trollok kíméljenek, szeretnénk, ha jól éreznék magukat nàlunk a halak, de már belekeveredtünk a sok összevissza információba.
Pont díszhal.info-n nézegettem, szűkítve a keresést az akvárium méretére. Ha guppi lesz, az tuti hogy csak hímek, nem szeretnék szaporulatot.
Meglestem a vízmű oldalán, 20nk a vizünk. 7,2es ph, lúgosság 7,1 mmol/l. Nem tudom, be merjem-e vállalni a bettát így. Mindenesetre ezek ismeretében fogok nézegetni halat, aztán jelentkezem még, igazából nem sos kérdés az akvárium, ha tavaszra sikerül telepíteni, akkor tavasz lesz, addig max a gyerkőc kap guppikat az 54esbe.
Ismételten köszönöm a segítséget :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!