Csípnek a fülbemászók?
Figyelt kérdés
Tele van a kertünk fülbemászókkal, némelyik már döbbenetesen nagy és azzal a ronda villás "farkukkal" nagyon ijesztőek. Még sosem volt ilyen inváziónk 1-2 db max. egy nyáron, de most minden nap 30-40 db-ot szedek le a kerti bútorról, de hemzsegnek a homokozóban és a fűben is. Tudnak csípni? Kell tőlük tartanunk? Tényleg bemásznak a fülünkbe??? Mivel lehetne tőlük megszabadulni?2010. júl. 9. 21:34
1/9 anonim válasza:
az átlagos fülbemászó tudtommal nem csíp, csak a villás farkával csípi össze a bőrt, de az nem fáj. mást nem tudok róluk, de én már sok fülbemászót fogtam meg
2/9 anonim válasza:
A fülbemászók teljesen ártalmatlanok. Nem csípnek és neaggódj a nevükkel ellentétben nem másznak be a fülbe. ( láttam multkor a nat geon pont róluk egy filmet és ott is mondták hogy hiába ez a nevók nem másznak bele ) Igazából szerintem csak a rovarírtó segíthetne spray vagy por formájában. Vagy megkellene tudakolni, hogy miért van nálatok ennyi. Miis kertesházban lakunk de nálunk egyáltalán nincs. Tehát valami oka van hogy ottvannak.
3/9 anonim válasza:
Ha a fülbemászó átszúrta a dobhártyádat, onnantól szabad az útja. Vigyázz vele. Én utoljára a szeméttelepen láttam dögnagy fülbemászókat.
4/9 anonim válasza:
A hátsó villájuk védekezésre van ha béka vagy nagyob ragadozó bogár támadná.
5/9 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors válaszokat!
Igen, a hátsó villájuk is aggaszt. Azt írják mindenhol, hogy emberre ártalmatlan, de hozzáteszik, hogy a villás farkukat védekezésre használják. AKkor mégiscsak lehet valamit kezdeni vele!!! Netán csípni? Ha egy béka ellen elég, akkor bizonyára mi is megérezzük, vagy nem? Amúgy is rühellem a rovarokat/pókokat, de most ezektől teljesen ki vagyok akadva.
2010. júl. 9. 22:41
6/9 anonim válasza:
halálos ha a vilás farkával megcsíp 10 belül meg lehet halni
8/9 anonim válasza:
Nem másznak fülbe, semmi okuk rá.
Viszont csípnek, ha megijednek. Nem nagyot és max pár óráig kellemetlen, emberre teljesen ártalmatlan
9/9 Lengváry-Gál Brigitt válasza:
A mi is tele vagyunk, sőt a környékbeli kertek is. Éjjel megcsípte a combom, eléggé kellemetlen volt. Felébredtem rá. Pedig nem érezhetette veszélybe magát. Csak úgy fikcióból csípett!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!