Milyen állatot lehet otthon tartani?
Nekem teknőseim vannak. Vízi és szárazföldi tekik is vannak(az utóbbiakhoz engedély is kell). Szerintem érdekes és különleges állatok, én imádom tartani.
Viszont hosszú ideig élnek nagyon, sok-sok évtized felelősség.
A kaméleon, szakállas agama is érdekes szerintem. De ezeknek a tartása sok pénz és nem nyújtanak olyan társaságot, mint egy emlős.
Lehet tartani mokusokat, sünöket is. Nem hétköznapi szerintem egyik sem
Akváriumba ami ritkább: rája, kékrák, cápa (komoly szakértelemmel, és biztos anyagi háttérrel)
Ízeltlábúak: herkulesbogár, skorpiók, ezerlábú
Madár: szintén az ami a cápánál, itt csak akkor tarthatsz ilyen madarakat, ha vadász leszel, és valaki beajánl a magyar solymászokhoz. Sólyom, sas, és egyéb honos ragadozó madár, de vannak olyan papagájok amik kaphatóak, de mo-n nem elterjedtek pl katalin papagáj, dísz fácánok
Hüllő: kajmán, óriás teknősök, varánuszok
Emlős: magyarországon honos nagyvadakat bárki beszerezhet egy vadfarmról, de ezeket nem otthon, hanem a telkeden tarthatod pl: vaddisznó, muflon, szarvas, őz, és egyéb szemidomesztikált állatok, mint a strucc. Dúvadakra is lehet igényelni engedélyt, de azért nem egyszerű tartani, mert akkor fejeződik be a szocializációs életszakaszuk, amikot tudnak az anya állat nélkül élni, így az anya állatot meg kell ölni, hogy elvedd tőle. Az ember mellett élő rókák általában mentett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!