Régóta szeretnék törpemalacot tartani de csak ellentmondó adatokat találtam különböző fajtákat tekintve. Tudnátok segíteni?
Nagyon szeretem a törpemalacokat, de nekem sajnos nincsen lehetőségem tartani.
Sokat olvasgattam a témában és szerintem ennek az amerikai tenyésztőnek vannak a legszebb és legkisebbre növő malackái. Ha tudsz angolul, akkor nagyon sok érdekességet olvashatsz a weboldalán és már felnőtt malacokról is vannak képek, így a méretükkel is tisztában lehetsz. A weboldala: [link]
A legkisebb és legelterjedtebb a Minnesotai törpemalac. Ha fajtatisztára vágysz, itthon ilyet fogsz találni. Az egészséges súlya 40-60 kiló, de nagyjából egy közepes termetű kutya magasságára nő.
A keverékek ennél nagyobbak, de a termetük a súlyukhoz képest meglepően kicsi.
Nagyon könnyen elhíznak, mivel nagy kunyeráló művészek, ezért figyelni kell az optimális súlyra. Az átlag életkoruk 15 év. Mivel kondában élő állatok, nagyon igénylik a társaságot, ezért érdemes megfontolni a kinti-benti tartást.
A méretük és az idő igényük a kutyáéhoz hasonló, de a viselkedésben és a tartásában bőven van különbség. Nagyon szerethetők, de nem olyan engedelmesek és hűségesek, mint egy kutya. Könnyen megtanulják a szabályokat, de neked is sokat kell tanulnod a nevelésükről. Nagyon intelligensek, a jó és a rossz értelemben is. Gyorsan kiismerik az embert és túl is járnak az eszén néha.
Javaslom a facebookos törpemalac csoportot. A file-ok között érthető és hiteles információkat találsz a tartásról, és a tagok is segítőkészek. Malacmentők is vannak közöttük, tehát örökbefogadni is tudsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!