Kinek hiányzik a szúnyog?
Ha éjszakára gesztenye- vagy diófalevél főzetét lapos tálkákba öntjük, a környékről eltűnnek a szúnyogok. Nyugodtan aludhatunk.
A barátcserje a szúnyogűző hatása, késői virágzása és szép lombja miatt értékes díszcserje.
Egyszerűbb megoldás, ha fél narancsra rászórjuk a szegfűszeget, majd alkohollal leöntjük. A párolgó narancsot és a szegfűszeget a szúnyogok nem tudják elviselni.
Helyezzen ecettel átitatott kendőt szobájába, ezzel távol tarthatja, illetve elűzheti a szúnyogokat.
A védekezés hatásos szere a porrá tört (őrölt) szegfűszeg. Miután megdaráltuk a szegfűszeget, gézszákokba tesszük, és a zárt helyiségben több helyre elhelyezzük.
Ha már ennyire útálod a szúnyogokat, akkor leírtam néhány házipraktikát. Ezek a lakásod körül elűzik a szúnyogokat.
Véleményem szerint az emberi fajnak nincs semmi féle haszna a Földre,sőt eddig csak ártott neki.
A szúnyog a tápláléklánc egyik alappillére:szitakötők, vízibogarak, halak, és ebihalak, illetve békák szik a lárváikat. A kifejletteket:madarak (köztük a fecskék, amik egyre kevesebben lesznek ha nem teszünk semmit értük) kétéltűek (minden fajuk védett) és más állatok alaptápláléka, és ha ezek nem jutnak elegendő szúnyoghoz, fogyatkozni kezdd a számuk, így a rájuk vadászó ragadozóknak sem jut elegendő táplálék, felborul az ökoszisztéma aminek beláthatatlan következményei lehetnek. Tehát nekem igen is hiányoznának a szúnyogok, mivel az ország élővilágának részét képezik.
Az emberei butaság és nem nemtörődömség miatt írtjuk ki az állatfajokat!
A rengeteg szúnyog az elmúlt hetek időjárása miatt vannak. Ha belegondolunk, a természet csak az egyensúlyra törekszik az : több a szúnyog, mert pl.: a fecskék az elmúlt időszak esőzése miatt nem tudták megfelelően táplálni a kicsinyüket, és sok elpusztult, mivel a fecskék egy évben kétszer is költhetnek, ezért a természet megpróbálja kárpótolni őket :) Tehát sajnos igenis szükség van rájuk (bocsika, tudom nem erre számítottál) ((akkor inkább a kullancsokat, meg a bögölyöket írtsuk :)))
Amúgy a világ változása is hatással van az élőlényekre: ha kinézel egy lámpára, akkor ott rengeteg bogár kőrőz, holott régebben nem volt villanykörte, helyette tűz volt, és ha a felett/ körülötte szálldogáltak, akkor megperzselték magukat, és nem volt szükség szúnyoghálóra, meg vegyszerekre... :))) (édes tudatlanság :)))
"Mindenkit csak megcsíp, kellemetlenséget okozva neki."
Ilyen alapon az embert is ki kéne irtani, minden élőlénynek csak kárt okoz és csak a saját érdekeit nézi. Pár tucat csípés miatt képes lenne kiirtani egy egész fajt.
Amúgy nagyon sok minden táplálkozik vele, elsősorban békák, egyik fő táplálékuk-éjjel vadásznak, a szúnyog meg éjjel mozog. Ha nem lenne szúnyog, nem lenne béka, nem lenne sün ami békát eszik, éhenhalnának a gólyák, aminek szintén a béka az egyik fő tápláléka...nem ilyen egyszerű, sokkal összetettebb a dolog, de nem biológus végzettségű embernek lefordítva kb. ez.(biológus meg nem ír ki ilyen kérdést).
Szerintem az olyan embereket kéne kiirtani, akik bármilyen más élőlénnyel szeretnének hasonlóképpen eljárni.
Ezzel a mondatommal én is bekerültem a kiirtandók táborába... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!