Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Milyen következményei lehetnek...

Milyen következményei lehetnek, ha beoltanak egy embert veszettség ellen?

Figyelt kérdés

Megharapott egy macska, majd elpusztult, ezért nem tudják megállapítani, hogy fertőzött lehetett-e. Így valószínűleg meg kell kapnom az oltásokat...

Akinek van tapasztalata kérem írjon!

Köszönöm a válaszokat előre is!

#állat #macska #fertőzés #veszettség #veszettség elleni oltás embernek
2018. jún. 26. 20:40
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanez volt velem, most kaptam meg a 3. oltásom. Nekem azt mondták, hogy tünete az oltásnak annyi lehet, hogy hőemelkedés, esetleg a helye fájhat, de ezek 48 órán belül elmúlnak és nem igényel orvosi ellátást. De nekem nem jött ki semmi tünet. Még egy oltásom van hátra. Amúgy nekem 17-én vasárnap történt az eset, a kiscica az orvosnál meghalt, még aznap este elküldték boncolni és ma hívott az állatorvos, hogy negatív lett. De azért is javasolták, hogy oltsak, mert így 5 évre védett leszek és ha előfordulna még egy ilyen, akkor nem kell ez a hercehurca.
2018. jún. 28. 14:19
 12/27 A kérdező kommentje:

Én is túl vagyok az elsö kettőn, kiderül holnapra hogy érzem magam.

Elvileg ha közben mégis megjön a boncolásrol a végleges eredmény, és negativ, akkor a többit nem kell mekapnom. De többszörtöbbször is rákérdeztem, és állitolag 30 nap, mert kétféle laboratoriumi vizsgálatnak vetik alá, és úgy lesz 100%.

Ami engem legjobban kikészített, hogy sehol nem tudtak normális felvilágosítást adni, és 3 napon át mondtak 3 félét, én meg csak idegeskedtem, hogy mi lesz vagy mi legyen. Ez a legbosszantóbb, hogy összevissza beszéltek. Most sem vagyok biztos benne, h ez tényleg 30 nap lesz.

Én a karomba kaptam mind a kettőt, lehet gyerekeknél kicsit más az eljárés, majd írd meg hogy van a kisfiad!

2018. jún. 28. 17:12
 13/27 anonim válasza:
100%
Jól viselte a szúràst,kicsi létére egy pisszenès nem volt egyik szúràsnàl sem.Eddig(lekopogtam)nem jelenkezett semmi.Jàtszik egész nap,ès nem fàjdaltatja a lábàt.
2018. jún. 28. 18:00
 14/27 anonim ***** válasza:

11. vagyok. Én is karomba kaptam.

Ez kicsit fura nekem, ez a 30 nap, nekem 11. napon lett eredmény és a harapástól számítva a 14. napig lehet megkezdeni az oltást. És az állatorvos mondta, hogy ilyenkor gyorsak szoktak lenni épp ez miatt. Ő talált egyszer egy rókát, ami tényleg veszett volt és ahogy meglett a boncolás azonnal mentek oltani.

2018. jún. 29. 09:45
 15/27 A kérdező kommentje:

Hát igen ez így jobban hangzik, mint amit nekem mondtak. Szégyen, hogy mindenhol mást mondanak, lehet h tényleg hamar megledz az eredmény, én meg már megkaptam az első két oltást. Egyébként mivel az állat 5 nappal később került boncolásra, lehet h úgy sem fért volna bele a 14 napba, de most már teljesen mindegy

Egyébként hányingerem van eléggé, talán az oltástól, de nem biztos. Lázas nem lettem.

2018. jún. 29. 09:53
 16/27 anonim ***** válasza:
Nekem a hányingert nem mondták, hogy lehet tünet. Persze gondolom miért ne. De amúgy nagyon valószínű, hogy nem volt veszett a cica, de persze jobb a békesség.
2018. jún. 29. 11:48
 17/27 A kérdező kommentje:
Igen valószínű, le is mondhattam volna az oltássorozatról, de már a kisördögöt belém ültették, így inkább kértem, de szinte kizártnak tartom, hogy veszett lett volna.
2018. jún. 29. 13:15
 18/27 anonim válasza:
Jól viseli a kisfiam hàlaistennek.Kicsit fájdaltata a helyét este,figyeltem egèsz éjszaka nem e lesz làzas de szerencsére nem.Nem panaszkodik,kis eleven.Nekünk azért kellett mert szombaton megharapta egy kutya,nem volt beoltva.Vasàrnap a "kedves" gazdi beoltatta,így megfigyelhetetlenné vàlt a kutya.Elèg nagy volt a tanàcstalanság a gyerekorvosnál az antszben is.végül a tisztifőorvos rendelte el az oltást.
2018. jún. 29. 14:02
 19/27 anonim ***** válasza:
En szerdan kaptam meg a harmadikat es tegnapra pirosodott be a helye es meg mindig piros, a bal karomban, ahova mult csutortokon kaptam az elsot pedig fajni kezdett azon a ponton. Nem tudom, ez normalis e.
2018. jún. 30. 22:50
 20/27 anonim válasza:
100%
Sz.tem normàlis,mert nekünk azt mondta az orvos,ha bepirosodik a helye akkor vízesruhàzzuk.De oltas utsn nem szabad vízesruhàzni azonnal,varni kell pàr óràt.
2018. júl. 1. 21:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!