Ivartalanított állatoknak csak steril tápokat lehet adni?
Megfogalmazódott bennem a kérdés, hogy hogy is van ez. A kutyáim mind ivartalanok, de valahogy soha nem kaptak ilyen tápokat, mindig igyekeztem olyat venni ami a csirkeallergiájuk kikerülését teszi lehetővé, így bárányos és halas tápokat választottam.
Viszont az ivartalan macskáimnál pedig mindig a steril tápokat vettem, mert annyira rémítgettek a húgyúti és veseproblémákkal náluk.
Viszont akkor ha nem azzal etetném a cicáimat baj lenne? Vagy a kutyáknak is azt kéne? Kicsit tanácstalan vagyok mert sok a felesleges marketing...és nem értem, mert ha a felelős állattartás az ivartalanítást pártolja, akkor hogyhogy annyi gazdi etet nem ivartalanított állatoknak való kajával?
Macskánk van, úgyhogy ebből a szempontból:
Mi szemeztünk a sterilized tápokkal, de az a márka, amit meg tudunk fizetni és jó is (premiere), ott speciel az indoor tápnak magasabb a fehérjetartalma, nekünk ez is szempont volt.
Persze nem csak ezt kell nézni, tudom, hogy rémítgetnek a leendő betegségekkel, de ha egyszer ezt szereti a macska...?
Az indoor táp is speckó valamilyen szinten, ugye hogy ne hízzon el a kevesebb mozgás miatt, úgyhogy mi ennél maradtunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!