A ti sünitek mikorra 'enyhült meg'?
Már lassan egy hete megvettük(kisállatkereskedésből), és még mindig puffog, fújja felfele magát, mikor közelítek hozzá. Tudom, hogy ez az idő még semmi, de félek, hogy később sem lesz jobb...
Egyébként kiveszem minden nap, többször is.
Hát ne közelíts hozzá olyan rámenősen!
Alapvető állatpszichológia. Még magadtól is rájöhetsz ilyen alap dolgokra.
Ha puffog, tartsd tiszteletben és állj meg. Majd ha nem puffog, akkor közelíts.
És mindig lépj vissza, ha azt kommunikálja, hogy "sok" vagy.
Így rájön, hogy jé, ezzel lehet kommunikálni, tiszteletben tart, talán a bizalmamba engedem...
Kivenni se csak úgy, minden "megkérdezés, és jóváhagyás " nélkül kell!
Bontsd lépésekre! És félig ő csinálja! Úgy nem ráerőltetettnek érzi! Azt érd el, hogy magától csinálja azt, amit akarsz. Pl kaját kövessen, mikor kijön a ketrecéből.
2. vlaszoló, úgy érted, hogy mi a neve? Mert még nincs neki.
Ha én nem veszem ki, akkor annyit csinál, hogy kijön, eszik iszik, elvégzi a dolgát és visszamegy aludni. Este is kb. ennyit csinál.
Meg persze, miután abbahagyta a puffogást, azután veszem ki, de mindig szalad befele a házába.
Arra gondoltam, hogy valami finomsággal kéne megszerettetnem magam, majd kipróbálom!:DD
#7. Talán cucc cucc?
Több sünim is van, és teljesen változó volt a kezesség, egyik elsőpillanattól mászik kézbe és sose puffogott még, a másikat 2 év után is alig lehet kivenni, mert pár perc után (ha addig nem raktam vissza a helyeére a puffogása ellenére) harap.
Próbáld meg hogy minden este ugyanakkor veszed ki, hanyatfekszel és a hasadra teszed és türelmesen válsz még kigömbölyödik. Esetleg szárított hallal próbálkozhatsz közben, azt általában elfogdják kézből is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!