Házikecske megbirkózik a heggyel?
Hegyoldalba költöztünk, igencsak meredek a telek vége, rajta az erdő széle.
Nem igazán lehet kihasználni, viszont ott még viszonylag dús a fű, sok a bokor, egy kecske biztosan találna fogára valót, mi meg nem bánnánk a friss tejet.
Azt tudom, hogy a hegyikecskék még élveznék is a kilátást, na de mi a helyzet a házikecskével? Van olyan fajta, amelyik viszonylag jól tejel és képes megmászni a hegyoldalt? Ha legurul, meg sem áll a kapuig, szóval megmarad a lábán, ha felgyömöszölöm - na jó, felhajtom - legelni? :D
Kezdő vagyok a témában, légyszi kíméljetek :D
Csak egy ilyen lejtőt képzeljetek el. Másik kérdés, hogy tudtok-e valami ajánlott olvasmányt a terelőkutyák kiképzésére, mert ha nem jön vissza a kecske, négykézláb megyek fel utána :DDD
Nagyon köszönöm a válaszokat, ez jó hír! :)
Igaz, valóban én használtam egyes számot de az volt a tervünk, hogy kettőt, de leginkább hármat szerzünk, így tej is lesz bőven meg társaság is. Nagy állatbolond vagyok, a kedveskedéssel gond nem lesz :)
A fütty baromi jó ötlet, így is fogjuk betanítani őket, valószínű kisgidák lesznek, mert így könnyebben összeszokunk.
Terelő kutya mindenképp lesz, mert kuvaszt néztünk ki házikedvencnek. Neki is izgalmasabb lenne, ha lenne testhezálló feladata és én is nyugodtabb lennék, mert vannak errefelé rókák és állítólag most már farkasok is, nem merném engedni egyedül elkolbászolni a kecskéket, de még a macskáimat sem...
A kuvasz nem terelőkutya....ezt hol olvastad??
Terelőkutya:puli,pumi,mudi,sinka
Őrzőkutya:kuvasz,komondor
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!