Kerti medencékben furcsa kis állatok tanyáznak. Mik lehetnek?
A nagy esőzéseknek köszönhetően kb. félig megtelt a medencénk. A szél telehordta levelekkel, mostanra egész kis ökoszisztéma alakult ki benne. Minden évben így van, még békáink is vannak átmenetileg, amíg nem jön a strandidő. Akkor kiköltöztetjük őket, ha van még ebihal, azokat is áttesszük egy nagyobb (kb.40 literes, már évek óta békaovinak használjuk) virágtartóba és ott növekednek tovább, a medencét pedig leengedjük, fertőtlenítjük és feltöltjük magunknak tiszta vízzel.
Idén viszont nincs békánk, "helyette" valami rusnya, rákszerű, de mégis puha testű állat telepedett be a vízbe. Kb.4-5 cm hosszúak, föld színűek (barnás-szürkés), elnyújtott csepp formájú, látszólag tagolatlan testük első felén ha jól láttam 3 pár lábuk van. A víz alatt úszkálnak és időnként feljönnek a felszínre (levegőért?). Néhányat kihalásztam és kiraktam a kőre, de ahelyett, hogy elpuszult volna, meglepő ügyességgel mászott.
Mi a fene lehet ez? Bánt? Hogyan lehetne eltüntetni a medencéből? Lehet, hogy miattuk nem jöttek idén a brekuszok?
Jééézzusom....ez félelmetes, nem?
Én félnék ilyen ismeretlen izéktől...xD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!