Napok óta a felső szinten hallunk a mennyezetben (gipszkarton) kaparászást, motoszkálást.
Egérméreg, ragasztó hatástalannak tűnik eddig. Ma éjjel leesett a hó, és a friss hóban az oldaltetőnkön, amire fentről rá látni, lábnyomok jelentek meg. KB 3-5 cm-esek lehetnek, és nappal, amikor elmentunk otthonról, még több lett, tehát nappal is mozgó állatról lehet szó. Csatolok egy képet róla ( sajnos a szúnyoghalo bezavar), esetleg aki ért hozzá, leírná a véleményét a nyomokról?
Ettől féltem a legjobban... Hogy csak patkány ne legyen. Egyébként köszönöm a választ
2017. nov. 30. 13:01
3/19 A kérdező kommentje:
De egyébként a patkánynak nem keskeny vékonyabb lábnyoma van? Csak mert ezeket olyan vaskosaknak látom, gondoltam arra talán nyest ólálkodik a ház körül.?
2017. nov. 30. 13:04
4/19 anonim válasza:
A padláson inkább nyest valószínü - a két meg elég elmosódott, nem lehet megállapítani, minek a nyoma.
De ha a képkeresöbe beírod a "patkány lábnyom" meg a "nyest lábnyom" címszavakat, akkor onnan el tudod dönteni.
Sosem értettem miért kell mérggel meg ragasztóval kegyetlenkedni mert valami motoszkál. Rémesek az emberek. 😣 A nem látszó myom alapján bármi lehet. De parkányból nem 1 lenne úgy hogy szerintem megnyugodhatsz. Valószínű nyest húzódott be. Ti is fáztok ő is fázik. Hagyd békén.
2017. nov. 30. 14:00
7/19 anonim válasza:
Nem vagyok a méreg híve, de tud ám kárt tenni a padláson. Rakjatok fel élve fogót, tele kajával, ha lehet akkor vmi romladozó húst vagy halat aminek erős a szaga.
A patkány és a nyest nem fog belemenni a ragacsba és a mérget se eszi meg, ha már idősebb és tapasztaltabb.
Ha nem válik be az élve fogó, akkor fodrászkodás után szórjátok szét a hajat, valamint a háziállatok bundáját. Utálják.
2017. nov. 30. 14:14
8/19 anonim válasza:
Ez bármilyen nyom lehet, mert teljesen kivehetetlen.
Még valami madáré is, ráadásul még az sem biztos, hogy "lábnyom" mivel úgy tűnik, néhol félméterest egy lábon ugrott.
2017. nov. 30. 14:17
9/19 anonim válasza:
Szerintem patkány ,de nem 100% ..Ki kell irtani mert nagy bajt csinálnak, vezetékelést a karton mögött szétbontják éjjel lyukat rágnak a szoba felé és bent rohangálnak az ágy alatt..és aztán lehet szétbombázni a házat mert zárlatot okoznak hozzáférhetetlen helyeken. Betegségeket terjesztenek kártékonyak és büdösek. A nyest pl milliós kárt tud okozni kocsikban,de nálunk a patkány több nagyértékű gép alkatrészét is szétrágta.Nem élelemért rágnak csak passzióból az a baj. Én ott irtom ahol érem ezeket a férgeket, ha nagyon elszaporodik csak gázzal lehet hatékonyan kiírtani, addig mérget kell kitenni többféle is van, nálunk a rózsaszín zacskóba töltött bábolnás jött be kifejezetten patkány ellen ,ették mint a cukrot.Viszont annak van hatóideje több napig eltart mire megdöglik. Meg az élvefogó csapda is jó ,abba belemegy és agyonütöd.Nyestre való is van legjobb ha olyat veszel amibe mindkettő beférne.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!