Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Nem tudtam bevállalni a...

Nem tudtam bevállalni a kutyát, hibasnak erzem magam, meg tudtok vigasztalni?

Figyelt kérdés

A gyerek kutyat akart es en is rabólintottam, erre egy rokon vett egyet ajandekba, meglepetesnek, anelkul h megkerdezze h akkor jöhet e a kutya. Epp rokonlayogatason voltunk otthon, es anyamnal voltunk, elvallaltam de par nap múlva a kutya fergeket kezdett hanyni . Tehat úgy adta a kutyat h orvoshoz se vitte azelött.

En orvoshoz vittem es kapott fereghajtokat stb es a kezelesek alatt egy rokonomra biztam aki akarta vallalni szeretettel gondozta, es kerteshazban lakott.

Mi hazautaztunk közben kulföldre, nem tudtuk hozni mert az oltasai se voltak meg. Mikor az oltasait megkapta a rokon ( mivel ö is kulföldön lakik velunk egy varosban) mondta h elmegy es elhozza nekunk a kutyat .

Mondtam ne hozza mert varatlanul kaptam egy új munkát és nem hagyhatok egy kölyökkutyat egyedul hosszú órákig a házban mig dolgozom es a gyerek suliban , mert félni fog sirni , mondtak az otthoniak h sir ha csak a kapuig mennek .

De megis elhozta a kutyat es nagyon szomorú vagyok mert nem tudom vállalni,mi lesz ha sir , szomszedok feljelentenek, nem merem megpróbálni.

Szegenyke ekkora utat megtett es nem vállalhatjuk pedig nagyon szeretjuk es ö is minket . Borzasztóam érzem magam

Mielött hozta volna mondtam h ne hozza, mert ott jól van a rokonokkal, anyámékkal, szeretve es gondozva es majd meglatjuk, kértem ne szakitsa ki a környezeteböl.

Most itt a kutya ennel a rokonnal kulföldön de ö is dolgozik es azt mondta el fogja adni. En úgy érzem mindent megtettem es szakad meg a szivem érte

Jól cselekedtem?

2017. okt. 5. 22:07
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Annyiban vagy hibás maximum, hogy nem gondoltad át és először elvállaltad. Nem kellett volna, ha nem vagy biztos benne.

A többi már a rokonod sara: eleve nem veszünk ajándékba élő állatot senkinek. Majd mikor mondtad, hogy ne hozza el utánatok külföldre, mert nem tudod vállalni, mégis kivitte. Hát ha ennyire nem ért a szóból, akkor oldja meg ő.

Szegény kutyát sajnálom, ő nem eleve egy sz.r helyre született (mert normális helyről nem adnak el férgesen, oltatlanul kutyát), és azóta is dobálják ide-oda.

Abban próbálj segíteni, hogy olyan gazdit találjatok neki, ahol jó és végleges helye lesz.

2017. okt. 6. 09:44
 12/14 anonim ***** válasza:
43%
A történet úgy kezdődött, hogy a gyerek kutyát akart és te rábólintottál. Akkor most miért a rokonod lett a hibás? Mert pont beállított egy kutyáva? Nem lehet, hogy azért mert tudta, hogy kutyát akartok? De tök mindegy ha rábólintottál akkor amúgy is lett volna kutya csak egy másik amivel pont ilyen gondok lettek volna. Mi a különbség a felellőséged tekintetében? Egyébként nekem is hozhatnak ajándékba állatot. Csak nem megmondom szépen annak aki hozta, hogy ilyet nem csinálunk élőlénnyel és vagy megkérem, hogy gondoskodjon róla vagy keresek neki megfelelő gazdát. Nem rángatom ide oda az állatot és bízom hol erre hol arra. A gyereknek is baromi jó példát muatsz. Elfelejtettél felnőni, hogy még a hibádat is másra kened. Mindig más a hibás mint az óvodában.
2017. okt. 6. 14:08
 13/14 anonim ***** válasza:
Rábólintani nem volt helyes a gyerekkel szemben. A rokon meg nem normális. Majd ha ugy álltok anyagilag meg idővel hogy belefér egy kutya vesztek olyat amilyet akartok meg onnan ahonan akarjátok. A váratlan munkáról nem tehetsz, nyilván az ember számára fontos a megélhetés. A helyedbe elfogadnám a kutyát aztán elvinném anyámékhoz ahol jó helyen van. A gyereknek meg beadnám (ha még kicsi és elhiszi) hogy a kutyus a mamánál akar lakni, ha nagyobb akkor meg megérti hogy miért nem tarthat kutyát. Egy kutya nagyon sok pénzbe és időbe kerül értető ha valaki nem engedheti megmagának.
2017. okt. 6. 22:50
 14/14 anonim ***** válasza:
A sírás nem nagy dolog, ha szólsz a szomszédoknak hogy új a kiskutya és most szokja az egyedüllétet nyilván nem jelentenek fel, ezt sok kutya átéli, hamar rájön hogy nem örökre mentek el.
2017. okt. 8. 11:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!