Mitől van benne egy cicában van kutyában hogy kezdettől bújjon, ragaszkodjon az emberhez ösztönösen?
Figyelt kérdés
2017. júl. 29. 21:39
1/6 anonim válasza:
Énszerintem az, milyen kicsi korától van emberközelben. Ha csak jó tapasztalatai vannak, barátkozós,bizalommal teli állat lesz belőle. Ha rosszak a tapasztalatai, félni fog az emberektől.
2/6 anonim válasza:
Szelekció...
A bújós kutyát jobban megszerette az ember, így előnyre tett szert a többivel szemben. (ez a kezdetekben még azt is jelenthette, hogy nem ő lett a vacsora, hanem a kevésbé szelíd...)
3/6 anonim válasza:
Én is ezt tudom. Lesarkítva: eleinte az kapott kaját amelyik kedves volt.
Ergo nem kellett a farkasnak macskának vadásznia, kényelmes volt az ember mellett. Volt kaja, lakhely.
És bár mások a viszonyok, de ez most is így van.
4/6 anonim válasza:
Szia! Fajtafüggő is. Nekünk bengáli cicánk van, na az nem bújós! :)
5/6 anonim válasza:
Az állatok sokszor ösztönösen nem ragaszkodnak az emberhez. Azok az állatok nagyon ragaszkodóak, akikkel sokat foglalkoztak az emberek kölyök korában. Nekünk van 4 kiscicánk, mi neveltük őket, az anyjuk eltűnt és ők most nagyon ragaszkodnak emiatt hozzánk. Volt egy másin cica alom, akikkel kevesebbet foglalkoztunk, mert ott volt az anyjuk és ők nem lettek bújósak...sőt...
6/6 anonim válasza:
#3 mondjuk a macskának kellett azé' vadásznia :D az ember nem fogott helyette egeret :DDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!