Milyen állat lehet a padláson?
Sziasztok!
A beépített tetőtérben a lambéria mögül esténként, éjszakánként olyan hangok jönnek, mintha valami a fát rágná. Az éjszakai csendben kifejezetten hangos, meg aztán nem is percegés, emiatt szú nem lehet. Ha egér, patkány lenne, akkor a rohangálást is hallanánk szerintem. Denevért nem láttam repülni és az nem rág. Mi marad még?
Egérfogót tettem ki, de nem fogott semmit (igaz, elég távol a rágás hangjától).
Az a helyzet, hogy a kérdéses helyet nem tudom megközelíteni. Kívülről tetőt kéne bontani, belülről ha felmásznék a tetőtéri szoba plafonja leszakadna alattam.
Van valami ötletetek?
Még annyit, hogy a lányom (nem tudom miért nem mondta eddig) régebb óta, talán 1-2 hónapja is hallja ezt a hangot.
Köszi a válaszokat előre is.
Szerintem valami rágcsáló. Egér, vagy patkány.
(Soha nem fogod hallani, ahogy ezek közül valamelyik szalad. )
Én is rágcsálóra tippelek, nem feltétlen lehet hallani a rohangálásukat, és nem azonnal mennek be a csapdába, tapasztalat :D Mamám nyaralójában voltam, ugyanezzel a helyzettel, mint ti.
Mi méreggel irtottuk ki őket, jó nagy adagot kiborítottam oda, ahol mindig hallottam a rágcsálást este.
Egérragasztó.
Ha a méreg és a ragasztó sem hat, próbáld meg feltakarítani ezeket és vigyél fel valami egérfogó macsekot estére. Szinte garantált, hogy elfog egy párat :D
Valószínű, hogy rágcsáló.
Nálam egy időben az ajtófélfámból jött hasonló hang, ilyen kopogó-rágcsáló szerű, aztán egy napon találtan az ágyamban egy tücsköt. Azóta nem hallom, de nem biztos, hogy összefügg a kettő.
"ess amugy szerintem lehet hallani a futkosast...egernel,patkanynal"
Ha valami nagyon rezonáló ( pl több négyzetléteres nagyon vékony, kifeszített membrán szerű valami, pl rossz felfüggesztésű lemez, ami magát a rezonanciát erősíti fel,) szélsőséges esetben előfordulhat.
Minden más esetben - pl átlag födém- teljesen kizárt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!