Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Milyen állat lehet és hogyan...

Boby01 kérdése:

Milyen állat lehet és hogyan lehetne eltávolítani azt, ami minden éjszaka kotor a padláson?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy minden éjjel kapar, kopácsol valamilyen állat a padláson. Ami őrületbe kerget, hogy a gipszkarton mennyezetet kaparja, és félő, hogy egyszer benéz a szobába.

Kipróbáltuk már az egér/patkánymérget, a zselés tasakot, lefelé fordítható, szűrőszerű csapdát,aminek a tetején be tud mászni,de ki már nem. Sajnos nem jött be egyik sem, mert ugyanúgy hallani fent.

Szerintünk egér vagy patkány nem lehet - max egy méretes patkány - mert elég hangos a zaj ezekhez a kis termetű rágcsálókhoz képest. Ha dörömbölünk neki, akkor abbahagyja amit csinált, de 3-5 perc múlva folytatja, szal nem tűnik egy ijedős állatnak. Ürüléket nem találtunk a padláson.

Ami eszünkbe jutott, hogy még nyest lehet. Szerintetek mi lehet, és !házilag! hogyan lehetne kiírtani?

Kérem, hogy segítsetek! Köszönöm!

2011. nov. 21. 19:08
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Rakjatok rendet a padláson. Úgy értem alaposan takarítsatok ki minden egyes négyzetcentimétert. Egy másik ötlet, hogy éjszakánként zárjatok be egy jó egerész macskát (az éppen szoptatós macska a lejobb)
2011. nov. 21. 19:20
 2/15 A kérdező kommentje:

Rendben, akkor megvan a hétvégi programom, macskát meg valahonnan csórok. Köszönöm!

Egyéb ötletek is jöhetnek még!

2011. nov. 21. 19:47
 3/15 anonim ***** válasza:
Olvastam olyat, hogy valaki feltett a padlásra egy jó hangosra állított rádiót, egész éjszakára, és azóta nem kotortak nála a nyestek. Szerintem próbáld ki, még a macska bevetése előtt, mert ha tényleg az, akkor a macskára is veszélyes lehet. A másik, amit előttem is írtak, egy alapos lomtalanítás. Kutyátok nincs? Nem lehetne felzárni oda?
2011. nov. 22. 12:38
 4/15 A kérdező kommentje:
oké, akkor sztem azt is megpróbálom. Kutyánk az van, csak túl nagy lenne fentre, meg sztem alatta beszakadna a gipszkarton is, de köszi a tippet :)
2011. nov. 23. 19:47
 5/15 anonim ***** válasza:
Majd írd meg, mi vált be, hátha segít másnak is!
2011. nov. 23. 20:11
 6/15 anonim ***** válasza:
Éveken keresztül mást nem csináltam, mint minden ősszel több ezer forintot egérméregre költöttem, hogy a födém alatt rohangáló egerektől nyugtunk legyen. Sajnos oda a macskáink nem tudtak bemenni, meg hát sajnos errefelé a macska fogyóáru. Tavalyelőtt aztán beköltözött egy görény az udvarba, a kutyaház mögé a kamránkba. Minden este tesz egy jó félórás kört a tetőn, a padon, az eresz csatorna alatt a hullámlemez alá simán bemegy, utána végigkocog az álmennyezeten, bebújik a szigetelés alá is. Na azóta nincs egér. Először mi is meglepődtünk, de mára már feltűnik, ha nem halljuk. Nem akar bejönni, jól elvan napközben a kamrában. Már nem is fél tőlünk, mert nem zavarjuk. 5-6 méterről les ránk, percekig is, azután elunja magát és folytatja a dolgát. Baromfink, galambunk nincs, a kutyánk nem bántja. Szerintem este menj ki, amikor hallod hogy mocorog és várd meg ameddig kibújik valahol a tetőn. Akkor meglátod, ha neked is van egy görényed. Ha egér, vagy patkány lenne, az már benézett volna a mennyezeten. Ha görény (menyét), azzal szerintem te csak jól járhatsz. Az sosem garázdálkodik ott, ahol lakik. Ja, nyest nem lehet, mert az kutyaféle. Kb. akkora mint egy mosómaci.
2011. nov. 23. 21:26
 7/15 anonim ***** válasza:
Bocsi, hülyeséget írtam. A nyestkutyára gondoltam először. Nyest tényleg lehet. De az is csak az egerekre, patkányokra jelenthet veszélyt egy padon. A macska meg fél tőle, így arra is.
2011. nov. 23. 21:32
 8/15 mázli1997 válasza:
82%
Nálunk is ugyanez volt a helyzet, hozzánk egy nyestcsalád költözött be. Egy öreg néni mondta, hogy egy hálós zsákba (pl.: amibe a mandarin vagy narancs volt) rakjuk bele a levágott hajat. Az emberi szag elrisztja őket. Nekünk bevált. Ja és nem csak egy helyre raktuk hanem többre.
2011. nov. 24. 19:57
 9/15 anonim ***** válasza:
56%
A kutya alól kiveszed a fekvő rongyát,és felrakod a padra.A szagát sem állják a rágcsálók.De pótolod a kutya alatt.Egy párnap múlva azt is fel rakod másik helyre.
2011. nov. 26. 07:17
 10/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a sok ötletet, most már van miből gazdálkodnom. Csak időt kell szakítanom a kipróbálásukra, az eredményt pedig majd ki fogom írni.

Köszi még egyszer mindenkinek! :)

2011. nov. 27. 15:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!