Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Mi a tehendő az afrikai...

Mi a tehendő az afrikai óriáscsigámmal?

Figyelt kérdés

Sziasztok, ma kaptam meg az csiguszt(meglepetés volt egy kedves ismerősömtől). Neki is van, meg az egész családnak, de nekem nem mondott sok mindet vele kapcsolatban.

Szeretnék neki a lehető legjobb életet. Ebben a förtelmes viharban nem akartam elmenni az állatkereskedésbe halkelyet venni neki, addig állítólag nem lesz semmi baja, ha abba tartom amibe kaptam(nagyméretű befőtes üveg). Kígyóuborka karikát adtam neki, és kicseréltem a földjét, lemostam az üveget, mert elég sáros volt, most szép tiszta és rendezett lett. Kérlek segítsetek!

15/L

2010. máj. 17. 14:35
 1/7 anonim ***** válasza:

nekem is vannak óriás csigáim, nagyon könnyű őket tartani. Szinte minden gyümölcsöt -zöldséget megesznek, az enyémek az uborkát szeretik a legjobban. akkora föld legyen neki, hogy bele tudjom mászni. 80% os páratartalom kell neki, ezt egy sima virág spriccelő bigyóval is teheted. mindenképp legyen lefedve, mert kimászik . rakj neki meszet is, az enyémeknek csőrkoptató van berakva. kb 25°C legyen az üvegben

sok szerencsét a csigákhoz 13/L =)

2010. máj. 17. 14:47
 2/7 A kérdező kommentje:

szia.

nagyon köszönöm, h segítettél!

még annyit megkérdezhetek, h tisztítani, vagy ápolni kell a csiguszom, vagy mi a napi tehendő vele eggyáltalán?

mégegyszer köszi

2010. máj. 17. 18:57
 3/7 anonim ***** válasza:
néha cseréld ki a földet alatta, és ne legyen annyi víz, hogy locsogjon a föld... ha sokáig nem eszi meg a kaját amit odaraktál, akkor cseréld ki, mert megpenészesedik gyorsan
2010. máj. 17. 19:10
 4/7 A kérdező kommentje:

nagyon szépen köszönöm!

annyira édes...most akkra mint a nagy ujjam, mikor fog nőni?

mármit mennyi idő kell, h nagyobb legyen?

neked mekkorák?

előre is köszi

2010. máj. 17. 19:40
 5/7 anonim ***** válasza:
Nekünk is volt egy, ő egy nagy akváriumban volt, szép nagyra megnőhet, de persze fogságban nem tudom mekkorára, a miénk se nőtt hatalmasra (kb. 10-15 cm), de azért a nagyujjamnál nagyobb volt. :)
2010. máj. 17. 21:11
 6/7 anonim ***** válasza:
hát az enyémek még nem túl nagyok, de én sem régen kaptam őket. rakd be terráriumba, mert elvileg, ha a hely méretéhez nőnek (persze ha kiengeded őket akkor nem fognak ház méretűvé nőni XD).
2010. máj. 17. 21:30
 7/7 anonim válasza:
Az afrikai óriás csiga nagyon kényes állat naponta 3szor masszirozd a házát, esténként vetköztetsd le és fürdesd meg de ne használj túlsok fürdősót mert nem birja a bőre viszont Head & Sholders-el moshatod az "antenáit" és a vacsorájuk mellé ne adj sok vörösbort mert megkergülnek tőle.
2010. nov. 11. 18:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!