Csirke tartás beavatkozás nélkül?
Figyelt kérdés
Mi történne, ha kellő számú szabad tartásban nevelt tyúkot, és kakast ellenőrzött körülmények között tartanánk, de nem avatkoznánk bele a tojások kelésébe, és a csibék felnevelésébe? Maradna-e egyáltalán életben egyetlen csibe is? És ha igen, kb hány %-os sikerrel? Feltehetjük, hogy jól kotló és jól nevelő tyúkjaink vannak.2010. máj. 9. 11:29
11/16 anonim válasza:
ma 11:53
Sztem nézz utánna mekkora 1 hektár, azon simán elél 500 tyúk is anélkül hogy ki tudnák irtani az összes gazt :D
12/16 anonim válasza:
egy hektáron rengeteget tarthatsz!
Nálam a kert kb 200 négyzetméter és a 10 tyúk még a negyedével sem bánt el amíg gaz volt benne..
Ekkora területre simán vehetsz még 4-5 kecskét is az 500 tyúk mellé..
13/16 anonim válasza:
Sőt kell is venned valamilyen kérődzőt mert nem fogod győzni kaszálni a területet..
14/16 A kérdező kommentje:
A kecske az valszeg birka lesz, de amúgy köszönöm szépen a választ! :)
2010. máj. 9. 12:53
15/16 A kérdező kommentje:
Várom a további véleményeket, tapasztalatokat!
Ha nem csak tojástermelés, hanem konkrét hús termelés a cél, akkor mire lehet elég 1 Ha jó minőségű legelő, + elegendő mennyiségű takarmány?
2010. máj. 11. 13:35
16/16 hyperatis válasza:
én pont most szeretnék elkezdeni ilyesmit, szerintem semmi gond nem lenne,.. de basszus!! méghogy nem kelnek ki télen.. az állat nem hülye ellentétben az emberrel.. vagy akkor rá sem ül a tojásra, mikor érzi, hogy hideg van vagy ha mégis kikelt simán túléli a kiscsírke mert bebújik mindig az anyjához..nekem rengeteg téli csírkém van, amik a hóban a jégben keltek ki és egysem döglött meg, és le sem szartam őket fűtés vagy ilyesmi nuku..!.. valamelyik idióta mondta, hogy nem eszi azt amit a felnőttek... hát akkor miabüdösfaszomat eszik? csibetápot? 1 millió éve is csibetápot evett igaz ?? ugyan azt eszi csak kicsi darabokat belőle, mert kicsi a torka..Ráadásul ott az anyja aki mutatja nekik a mit kell enni.. mindegy egyesek olyan irdatlan... hogy ,felhúznak idegileg egyáltalán nem kell kaja ha van dús aljnövényzet mert annyi bogár van, hogy kifogyhatatlan.. ami probléma a ragadozók.. minden szar elviszi őket télen meg tavasszal valami kis nyest vagy patkány vagy mi olyan vérfürdőt rendezett nálunk, hogy tiszta horror volt reggelre.. hiába vannak kakasok nem tudnak mit csinálni a ragadozók ellen.. szóval 1 hektáron ezt felügyelni ... sok betanított kutya kell amik megvédik a csírkéket! de isten az atyám én is elkezdem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!