Külföldön keresettek az állatorvosok?
Nemcsak az állatorvosok, szinte bármilyen magyar diplomás ember elég könnyen el tud helyezkedni. (persze nem bölcsészkar, az kint is max Mcdonaldsba mehet hambit sütni )
Ami azért is vicces, mert a magyar egyetemeket divat lett leszólni az utóbbi években, mégis "valamiért" minket keresnek az usában, Angliában, Németországban, és Hollandiában (A többi külföldi országról semmi infóm nincs, de gondolom hasonló trendekkel bírnak )
wow, ezt a rosszindulatú hozzászólót :D
Kitalálom, az "ismerőse" bölcsész, és még a mekibe sem vették fel, úgyhogy itt kötözködik és hazudozik :)
# 2
Tudod mi történik ha egy kamuszakot sokan elvégeznek? Néhányan kapnak állást a legtöbben meg nem. Én el tudom képzelni, hogy néhány bölcsésznek sikerül elhelyezkednie fordító /tolmáncsként, esetleg követségen, de a legtöbben nem.
Magyar orvosokat meg nem tudom ilyen alapon nevezed pénzéhesnek, ha a magyar társadalmat nézzük semmivel nem pénzéhesebbek mint bárki más sőt... ha csak anyagi motiváció hajt valakit szerinted el tudja végezni az egyetemet 6 év alatt? Szerinted egy olyan képzést választ amit ha elkezd 6 évig biztos -de ha rezidensit is nézzük - 8-12 évig még biztos nem lesz jó fizetése és utána és hivatalosan magyar átlagfizetés alatti bért fog kapni?
"németeknél a török,román vendégmunkás.Azér,mert kimegy az egyetem után s adnak neki nettó 700000 ft-nak megfelelő összeget,később szakorvosként mondjuk egy millát havonta,akkor örül s le is szopja kb azt az országot h hu de jo pénz"
A vendékmunkás azért megy, hogy kicsit dolgozzon ha kell utána ha kell költözik.
Sok külföldi kórházban nem feltétlen szakorvost keresnek, hanem ki is képzik adott esetben az illetőt.
Az meg a másik, hogy a magyar mégiscsak fehér ember, az orvos meg szakember is, szóval én nem hasonlítnaám őket a török/iráni/afrikai bevárnorló meg szakmunkásokhoz, akiket főleg azért hívnak, olyan munkakörökbe amire a németeknek már piszkos lenne elvégezni. (Bizonyos munkákat németek pont ezért nem vállalnak már).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!