Mit lehet tenni, ha az egyik szomszéd kutyái rendszeresen megölik a macskáinkat?
Tudom, hogy nem szabadna a macskának átmennie az ő kertjükbe, de sajnos néha megtörténik, és már nem az első cica, akit megölnek.
Van erre valami békés, vagy jogi megoldás?
Mi már sosem tarthatunk macskát???
Sajnálom a cicáidat :S Nekem is volt már olyan cicám, amit a szomszéd kutya ölt meg :'( [hálistennek elköltöztek].
De tényleg, csak azt teheted, hogy a cicákat bent tartod a házban, és ügyelsz rá, h. ne jussanak ki.
Csinálni kell a macskáidnak speckó "túlélőruhát"
Vegyél ilyen kifelé hegyes szegecses bőr vagy hasonló erős anyagot, rokkerboltban és varj mellényt a macskádra ami védi a nyakát, a gerincét és a csipőjét végig..
lehet hogy kissé izzadni fog benne de más ötletem nincs..
Második vagyok.
20:49 elmondta milyen kerítést kéne csinálni.
Én pedig nem sima kerítésre gondoltam, hanem a kerítés mellé egy 2 méteres drótkerítést.
Sajnos nekünk is széttépték a szomszéd kutyák két cicánkat. Azóta nincs cicánk :=(
Lehet macskabiztos kertet/kertrészt építeni, előttem már leírták. Nemrégiben volt is egy kertész műsorban egy macskabarát család, akik abszolút macskabiztos kertet akartak a kedvenceiknek. Ott úgy oldották meg, hogy a kertet felülről is befedték dróthálóval. Így aztán a cicák ha akartak sem tudtak meglógni a saját kertből.
Szerintem neked sincs sok más választásod. Vagy bent tartod őket a házban, vagy macskabiztos kertet/kertrészt alakítasz ki nekik. Lehet ez egy 10-20 m2-es macska-"kifutó" is, a lényeg, hogy a házból egyenesen és csakis ide tudjon a cica kijönni. Vagy nagyon magas és a tetején befelé dőlő kerítéssel kerítsd körbe, vagy a hagyományos kerítést megemelve (hogy ti is elférjetek alatta), felülről is fedd be hálóval. Rakj bele izgalmas mászófelületeket, játékot, bújos zugokat, gondoskodj árnyékról is, és kész a biztonságos macskaparadicsom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!