Ekkora és ilyen helyen milyen állat érzi JÓL magát? (Bármilyen lehet)
Adott egy legkevesebb 35*75 cm alapterületű, 37 cm magas, felülről fedett hely (polc). Éri direkt napfény, de csak délelőtt és este, valamint le is lehet árnyékolni. Friss levegő folyamatosan jön. Nem soroltam beljebb a kérdést, mert egy hangyabolyon kívül szinte mindennek (hüllő, rágcsáló) örülök. Milyen kisállat tartható itt, ami egyrészt ekkora helyen is jól érzi magát, másrészt pedig:
- nem madár
- nem büdös
- nem hangoskodik éjjel
- nem méregdrága az étele
- nem zavarja, hogy fedett a hely
- lehetőleg egy példányban is jól érzi magát
- nem kell hozzá folyamatosan izzót vagy egyéb berendezést járatni és karbantartani
- nem akváriumban él (a víz kb. +100 kg lenne a szekrénynek)
- télen kibírja, ha keveset süt a nap, nyáron pedig a (max.) 29 fokot
- nem kell naponta takarítani utána.
Dolgozok és tanulok is, de idő természetesen lenne rá. Barkácsolás, azaz a hely alakítgatása nem gond, sőt.
(Nem azt írtam, hogy "mi fér itt el". Nem olyan vagyok, aki csak három napig lelkes. Ha nincs ilyen állat, akkor nem fog itt lakni semmi. Ha van, akkor is alaposan meggondolom.) Bármilyen tanácsot és tapasztalatot szívesen olvasok! (21/F)
Egyébként a 2-esnek igaza van, mert ennyi feltételnek amit leírtál, szinte biztos hogy nem felel meg egyik állat sem, de ha tudsz alkalmazkodni egy kicsit, akkor hüllők, ízeltlábúak amik szóba jöhetnek, de 35*75 centi szerintem nekik is kicsi lesz. De a legbiztosabb, ha keresel Facebookon ezzel foglalkozó csoportokat és ott érdeklődsz róluk.
Rágcsálót semmiképpen ne tarts.
Utolsó vagyok, még a puhatestűek jutottak eszembe, konkrétan a csigák.
Már ha nem idegenkedsz tőlük.
Ha szerinted nincs ilyen, miért nem elég azt leírni? Miért kell kötekedni? Vállalnám érte a felelősséget, ha találok megfelelőt, hányszor írjam még le?
Egy (két) csigának viszont első olvasásra nem látom akadályát, persze még utánajárok. Ebbe csak az kössön bele, aki tart csigát és ért is hozzá!
Achát csiga.
Nekem volt nagyon sokáig. Aranyosak :)
Nincs szaga, nincs hangja, saláta kell neki, némi virágföld és szépia csont. Olcsó a tartása, felőle elutazhatsz, mert ha nem adsz neki enni egy darabig, akkor elássa magát a földbe, aztán ha kap enni és megérzi, hogy bespricceltél neki egy kis vizet, akkor elkezd mocorogni, kibújik a földből és folytatja az életét. Ha a kezedbe veszed, sétál rajta. A vízcseppeket lenyalja az ujjadról, ha odatartod neki. Eleinte ijedeznek, ha benyúlsz a terráriumba, aztán ha megszokják, hogy nem fenyegeti őket veszély, nem húzzák be a szarvacskáikat, ha közelítesz.
Napi egyszer kiveszed a kakit a terráriumból, 2 hetente kicseréled a virágföldet és elmosod a terráriumot, nem túl macerás állat :)
Az egyetlen hátránya, hogy nagyon gyorsan szaporodik. Kivéve, ha egyedül van :)
Ha ketten vannak, akkor raknak tojást. Nagyon fontos, hogy a kikelt pici csigákat nem szabad szabadon engedni, mert nagyon nagyra nőnek és sokat esznek!!! De ha olyan felelősségteljes vagy, mint írtad, akkor minden oké.
Én a tojásokat kidobtam, nehogy legyen vagy ezer pici csiguszunk. Egyszer hagytam kikelni párat, akiket aztán elajándékoztam.
Más állat nem jut eszembe ezekre a kritériumokra.
Úgy érted, tennél növényt a terráriumba? Nem tudom, hogy milyet lehetne, nálam nem volt más növény, csak amit betettem neki enni. Macerás lett volna, mivel bármilyen növényt teszel be, külön cserépben kell tartani, mert a saját földjét időnként cseréled.
Szerintem elvan egyedül is, nem hiszem, hogy magányos lenne :)
Jövő héten lesz terrarisztika börze a Lurdy házban, ha Budapesten élsz, vagy a közelében, érdemes lenne elmenned.
Akár a csigákkal, akár más ekkora helyen tartható állattal kapcsolatban tudnál tájékozódni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!