Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Milyen lófajtát válasszak?

Milyen lófajtát válasszak?

Figyelt kérdés
Idén, esetleg jövőre vennék egy lovat, de nem tudom, hogy melyik fajta illik hozzám. 175cm fölötti vagyok, 61kg, és 14 éves. (Nem vagyok kövér!) Ügetni már tudok, kisebb házi versenyeken is felléptem huculon. A lovasiskolába huculon, és haflingin lovagolok. Bértartásban lenne, minden nap kijárnék hozzá. Kisgyerekeket tűrje, 4 éves unokaöcsém, és 1 éves unokahúgom miatt... :) "Társai" 2-3 haflingi, néhány hucul, kecskék. Csak hobbilovaglásra "lesz használva". Ezek közül szeretnék: haflingi, hucul, noniusz, pinto, paint horse, fjord, hannoveri, sodrott, palomino.
2010. ápr. 29. 17:52
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Én hucul párti vagyok. Tud makacs, heves természetű lenni, de ha magabiztos vagy, akkor nagyon fogod szeretni!
2010. ápr. 29. 18:03
 2/17 anonim ***** válasza:
Sztem haflingi. a szívem a paint horsot mondja, de hobbira reálisan gondolkozva inkább a haflingi. Vagy hucul, ha ügyes vagy a makacsságához.
2010. ápr. 29. 18:24
 3/17 anonim ***** válasza:
Hucul:)
2010. ápr. 29. 18:40
 4/17 A kérdező kommentje:
igen, a huculok makacsak tudnak lenni. :D mikor volt ez a házi verseny, elindulnék, és a ló bemegy a közönséghez. :$ aztán egy másik lovas alatt meg lefekszik... :D
2010. ápr. 29. 19:02
 5/17 anonim ***** válasza:

Szerintem a magasságod miatt azért hanyagold a kislovakat. Nőni is fogsz még valószínűleg. Sodrottból vannak nagyon jó fejek, hobbyra tökéletesek.

Nóniuszokat akiket ismertem, nem voltak túl könnyen kezelhetőek, de egyedfüggő, ha tetszik, meg jól kijössz vele :)

palomino, paint... hát. nem két fillér, a paint horse-ról nem is beszélve.

de sztem ne fajta alapján, hanem egyed alapján válassz :)

(tizen x éve lovaglok, és fajtán belül rengetek kül. természetű lóval találkoztam :) )

2010. ápr. 29. 19:39
 6/17 A kérdező kommentje:
köszi. én '09 január végétől lovagolok, csak mostanában egyáltalán nem... :( 100-120 ezret szeretnék rászánni. szerintem is inkább nagyobbat kéne vennem, pl. pinto, noniusz. régi álmom, hogy díjugrató leszek, így gondoltam a hannoverire, csak azok érzékenyek, szinte mint egy telivér... :) az igaz a haflingiről, hogy nem szereti a gyerekeket?
2010. ápr. 29. 23:31
 7/17 anonim válasza:

olyant amihez ingyen ciganycsalád jár minimum kóberes szekérrel. onnantól mar játszhatsz age of empiret mert két három napon belül túllepik létszámban Balassagyarmatot.

De ha van egy kis eszed elobb elkotteted (a torkukat)

2010. ápr. 30. 12:51
 8/17 anonim ***** válasza:
Szia!Én haflingin lovagolok már 3 éve.Most 8 hónapja új lovardában vagyok, szintén haflingin.Hát szerintem az nem igaz, hogy nem szereti a gyerekeket, csak nehezebb vele megbarátkozni.Legalábbis az enyém az elején még elég távolságtartó volt.De találkoztam olyan kancával is aki az első perctől fogva "kedves" volt, szóval nem húzódott el ha odamentem hozzá, sőt még "játszott" is.Nagyon jó kis lovacskák és ha dombos vidéken laksz, akkor a legjobb egy haflingi lenne, mert igazi kis hegyi lovak.Sajnos nálunk az Alföldön nincs túl sok domb:( Neked azt hiszem jobb lenne valami magasabb fajta, mert még fogsz nőni.
2010. ápr. 30. 15:53
 9/17 anonim ***** válasza:

Hát, ha ennyit szánsz rá, akkor hát...

jó lovat ennyiért nehéz. lehet szernencséd, de jól nézd meg. Papírt meg biztos nem kapsz hozzá.

sztem egyezz ki egy jó kis keverékben, nem annyira fontos h milyen fajta. De mint már írtam a sodrott egész jó hobbyra, bár díjugratni nem fogsz vele, de az egész olcsó, nem mint az általad említett többi fajta.

-az egyik tegnaoi válaszoló-

2010. ápr. 30. 22:20
 10/17 anonim ***** válasza:

Szépek az álmaid, csak kár, hogy bilibe lóg a kezed. 100-120ért valami félvért kapsz a kupecektől, aminek annyi baja lehet, hogy számolni se lehet, és lehet többet költenél állatorvosra, mintha egy drágábbat veszel.

Tisztavérű lovat nem kapsz nagyon 300-400 ezer alatt. Ha ugratni szeretnél vegyél egy kisbérit, jó hobbira is és ugrani lehet vele. Ha versenyezni akarsz akkor meg alap dolog, hogy rendbe legyenek a papírjai sütése, oltásai, különben le se engedik a lószállítóról, ráadásul egy 00-ás lóra elég húzós a licensz.

2010. máj. 3. 12:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!