Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Milyen görényt tartani? Havi...

Milyen görényt tartani? Havi költség? Ki kell engedni a ketrecből?

Figyelt kérdés
2016. nov. 10. 08:33
 1/6 anonim ***** válasza:
8%
De könyörgöm, minek?
2016. nov. 10. 09:14
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

"ki görény tartására vállalkozik, annak tudnia kell, hogy egy olyan állatot vesz magához, amelyik kis termete ellenére nem elégszik meg a rágcsálóknál jól bevált ketreces tartással."

egyértelmű,hogy ki kell engedni a ketrecből,hacsak nem kínozni akarod. nagy mozgásigénye van,szeret játszani .szobatisztaságra is nevelhető. bár lehetnek balesetek, de nagy részben a helyére fog menni.

ami fontos,hogy ivartalanítsd időben és évente járjatok oltásra. valamint 2-3 éves korától kezdve szűrővizsgálatokra is érdemes menni.

olvasgass sokat és nézz videókat a tartásról,mielőtt magadhoz veszel egyet

2016. nov. 10. 09:15
 3/6 anonim ***** válasza:
91%

"Ki kell engedni a ketrecből?"

Te ne tarts! Semmilyen állatot, pláne nem görényt!

2016. nov. 10. 09:22
 4/6 anonim ***** válasza:
86%

Én még az egeremet is kiengedtem néha... Láttál te már görcsöt? A hiperaktivitás csúcsa képes lenni, nagyon nagy a mozgásigénye, még vemhesen is jó kamera kell, hogy ne mosódjon el, ha felveszed videóra :D Szimpatikus jószág, de szerintem belefáradnék. Nekem az ölemben alvó macska való, s annak is nagy a territóriuma, ő se bírná egy ketrecben.

Tengerimalacokat ismerek, akik nem igényelnek nagy mozgásteret, úgy látszik (nem tudom, ez a fajra jellemző-e), a többi kisállat a tapasztalataim szerint szeret kint lenni. Jó hogy.

A görcs ráadásul nagy is, még inkább durva egy ketrecben (hacsak nem gigantikus kifutót kap), s már említettem a mozgásigényét... Olyan, mintha egy aktív kutyát akarnál ketrecben tartani.

Tarts inkább aranyhalat, de azt se pici helyen s ne gömbölyű edényben. Bár a halak érzékenyek, egy szellőztetés is elviheti őket... Akkor nem tudom, tarts pókot a falon.

2016. nov. 10. 12:29
 5/6 anonim válasza:
84%
A görény tartása nem igazán drágább mint egy macska tartása... de valóban sok törődést igényel ellenkező esetben "elvadul" és harapós lesz... valamint kell neki egy kuckó ahol el tud bújni de könnyen ki lehet takarítani mert gyűjtögetni is szeret... márpedig az nem jó... szeret "zsákmányolni" ezért más kisállattal nem kompatibilis... minden kisállatunkat levadászta fel év alatt... ha egy pillanatra nem figyelsz akkor máris rabol... nekünk is volt nem is egy de a legelső az gyakran aludt velem... csak az volt kellemetlen amikor úgy döntött, hogy eljött a játék ideje... fél éves kora előtt érdemes ivartalanitani és a bűzmirigy eltávolítása sem rossz ötlet szerintem... akkor is lesz neki "szaga" de teljesen elviselhető... jól gondold meg mielőtt magadhoz veszel egyet mert az állat nem plüssfigura...
2016. nov. 16. 07:39
 6/6 anonim ***** válasza:
28%
Na sok sikert a "görizéshez".
2016. nov. 17. 02:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!