Milyen görényt tartani? Havi költség? Ki kell engedni a ketrecből?
"ki görény tartására vállalkozik, annak tudnia kell, hogy egy olyan állatot vesz magához, amelyik kis termete ellenére nem elégszik meg a rágcsálóknál jól bevált ketreces tartással."
egyértelmű,hogy ki kell engedni a ketrecből,hacsak nem kínozni akarod. nagy mozgásigénye van,szeret játszani .szobatisztaságra is nevelhető. bár lehetnek balesetek, de nagy részben a helyére fog menni.
ami fontos,hogy ivartalanítsd időben és évente járjatok oltásra. valamint 2-3 éves korától kezdve szűrővizsgálatokra is érdemes menni.
olvasgass sokat és nézz videókat a tartásról,mielőtt magadhoz veszel egyet
"Ki kell engedni a ketrecből?"
Te ne tarts! Semmilyen állatot, pláne nem görényt!
Én még az egeremet is kiengedtem néha... Láttál te már görcsöt? A hiperaktivitás csúcsa képes lenni, nagyon nagy a mozgásigénye, még vemhesen is jó kamera kell, hogy ne mosódjon el, ha felveszed videóra :D Szimpatikus jószág, de szerintem belefáradnék. Nekem az ölemben alvó macska való, s annak is nagy a territóriuma, ő se bírná egy ketrecben.
Tengerimalacokat ismerek, akik nem igényelnek nagy mozgásteret, úgy látszik (nem tudom, ez a fajra jellemző-e), a többi kisállat a tapasztalataim szerint szeret kint lenni. Jó hogy.
A görcs ráadásul nagy is, még inkább durva egy ketrecben (hacsak nem gigantikus kifutót kap), s már említettem a mozgásigényét... Olyan, mintha egy aktív kutyát akarnál ketrecben tartani.
Tarts inkább aranyhalat, de azt se pici helyen s ne gömbölyű edényben. Bár a halak érzékenyek, egy szellőztetés is elviheti őket... Akkor nem tudom, tarts pókot a falon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!