Szerintetek se voltak valódi hüllők a dinoszauruszok?
Szerintem nem, mert vannak bizonyítékok a dinoszaurusz tollakra és arra, hogy melegvérűek voltak. A hüllők viszont elvileg pikkelyes és hidegvérű állatok.
A média elhiteti az emberekkel, hogy hüllők voltak, pedig a madarak is dinoszauruszok!
További információk ezzel kapcsolatban:
Platypus!
Én a "hüllők" közé csak a gyíkokat, kígyókat és esetleg a teknősöket sorolná oda a ma élő csoportok közül.
Ha a "hüllő" egy olyan tágfogalom, akkor az ember (mivel emlős) is a hüllők közé tartozik?
14-es válaszoló!
Az emlősök is mind szőrösek, de a csontmaradványok alapján nem lehet látni. (Feltételezett jövőbeli állapotokról írok, ha esetleg az emlősök kihalnának és emiatt a Föld értelmes faja az ember helyett a holló lenne)
(15-ös válaszom folytatása)
Ha majd a holló palentológusok találnának emlős-csontokat, akkor sokiáig nem is sejtenék, hogy kisebb-nagyobb mértékben minden fajuk szőrös volt (vagy legalább ne találnak néhány hajdan élt emlősfajnál a szőrzet bizonyítékát, mint ahogy az ember paleontológusok a dinók esetében).
Azzal, hogy a krokodilokat, dinoszauruszokat, pteroszauruszokat eltávolítanám a hüllők osztályából, lehet, hogy ezzel radikálisnak tűnök, de szerintem ez az ésszerűbb.
A madár, mint külön osztály is sántít, mivel a genetikai kutatások szerint a ma élő madaraknak nincs egységes közös őse, szóval a madarak helye az Archosauria osztályban van, ezen belül is a dinoszauruszok közé.
18-as válaszoló!
Az Arvhosauria osztályba tartoznának a madarak, a dinoszauruszok, a pteroszauruszok és a krokodilok.
"Arvhosauria"
*Archosauria (a helyesbítés kedvéért)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!