Iszonyat nehéz döntés előtt állok, szerintetek megéri?
Apámnak ajánlották a lovaim vérvonalának továbbvételét. Aztmondta, elgondolkozik rajta (ez nála 89,5%igent jelent). Csakhogy,itt az irtó nagy baj,amitől félek,amit nemakarok. tudom,hogy számít a véleményem,de rámerőltethetik. A gondok a következők:
1.Hédi:
21 éves, jó állapotban van. 14 éve született egyetlen egy csikója, az is meghalt. Most pedig, 14 év kihagyás után, fedeztetni akarják. Nem teszem kockára az életét. És ha nem éli túl? Ő a mindenem, ő jelenti nekem az életet. Ha meghal én biztos nem élem túl. Meghal vele egy részem is. Most az állatorvosra várunk, hogy elmondja, hogy lehet-e még fedeztetni. Istenem, szeretnék egy csikót mindkét lótól. De.. Ők a mindenem, túlságosan kötődöm hozzájuk. Nem halhatnak meg!
2. Sólyom:
18 éves, a Solymász ág (kisbéri, és a legnemesebb ág, ami létezik a kisbériben) utolsó leszármazottja. Nincs jó állapotban, alig tartják meg a lábai, sovány, maximális mértékben tüdőbajos (kehes.). Viszont tényleg a legnemesebb. Iszonyat jó kanca volt fiatalon. És hogy tudna kihordani egy csikót, egy hatalmas csikót, amikor magátalig tartja meg?
Nem, nem. Nagyon félek, iszonyatosan. Ha nem élik túl.. Ha nem.. Apám aztmondta hogy kapok nemsokára egy 3-4 éves kancát.. Esküszöm tényleg szeretnék, tényleg jobban örülnék ha a Héditől vagy Sólyomtól vagy mindkettőtöl lenne egy-egy egészséges csikó. De megéri kockáztatni? Ha az orvos 99,5 %-ot mond, én akkor is remegve, szorongva élném meg azt a kb. egy évet, amíg eldől minden. Ha 202%ot mond, akkor is félek. Rettegek. Nem fog menni. Nincsenek beedzve, mertha lenne több csikójuk aztmondanám hogy.. De ez olyan, hogy a 20 éves nő szül egy gyereket, felneveli, majd 59 éves korában szül mégegyet. Nincs beedzve rá, iszonyat nehéz kihordania a gyereket, és ha mindketten túlélik, az csoda. De még mekkora csoda. Nem akarok a lovaim életével játszani. Ők a mindenem, az életem.
Nem megy. Kérlek segítsetek, megéri? Tényleg ők a mindenem.. Segítsetek, kérlek titeket!!
Ne kockáztass,apáddal meg beszélgess el!
És jelentkezz,ha lesz fejlemény!!!
Ha kisbéri,nem futhatott a galoppon,ott csak nyereghelyen sütött(szárnyas lófej)angol telivérek futhatnak!
Vagy átvertek azzal,hogy galoppon versenyzett a ló,vagy nem telivér.
Sólyom nevű telivért 1984.óta nem ismertem,előtte lehetett,de az már ugye nem élhet.
szia.nagyon nagyon sajnálom Hédit.gondolom,nagyon rosszz most neked,de gondolj az eggyütt eltöltött szép idökre.én is lovas vagyok,bár nekm nincs lovam sajnos,de imádom öket én is.azt megkérdezhetem,hogy egy ekorra állat mikor meghal,eltemetheti a gazdi? vagy el kell szállitani valahová.bocsánat ha bunko kérdés volt.
Öszinte részvétem.
Az öreg lovat fedeztetheted szerintem, ha jó állapotban van, nem lesz semmi baja. ( a tanyán ahol dolgoztam ennyi idős lovak még teljesen okésak voltak csikózás szempontjából, a lényege, hogy a vemhesség alatt kapjon tápot, lovagold, mozgasd eleget, és vigyázz rá nagyon)
Kehes lovat viszont ne fedeztesd, a szüléshez levegő kell, az meg neki nincs.
L/20, 17 éve lovagol
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!