Miééért?! Esküszöm nem értem .
Nem mindenhol van ám a szomszéd utcában állatorvos.
Vidéken, van, hogy 3 faluval arrébb, aztán rendelés idő reggel 9 től délután 2 ig egy héten 2x és slussz passz..
Namost az mit csináljon érted...
Megértelek, nekem még csak háziállatom sincs, de még én is frászt kapok, amikor valaki kiírja, hogy szenved a kutyája/ macskája már napok óta és akkor itt kérdezi meg, hogy mi is lenne a teendő.
De bezzeg amikor azt modnom, hogy egy 11 évesnek ne vegyen a szülő kutyát, csak akkor, ha ők is törődnek vele, akkor én vagyok lenézve mert, hogy lehetek ilyen szivetlen, ő már 11 éves és tud felelősségteljes lenni... Hogyne, álmodban kislány. Fogalmuk sincs, hogy mikor van olyan helyzetben, amikor sürgősen orvoshoz kellene menni. De nehogy már érvelni próbálj, hogy gyerekeknek miért ne legyen kutyájuk.
De a hányás meg amúgy sem vészes, persze nem arról beszélek, amikor nem is eszik és így is kihányta a nap folyamán mindenét. Az én kutyám is hányt és teljesen egészséges volt, nem kellett arra orvos. Te sem jársz orvoshoz egyszeri hányás miatt. Kihangsúlyozom azt, hogy egyszeri!
általában gyerekek írják ezeket. nekik nincs saját pénzük orvosra,a szülők meg sok esetben szarnak bele, nem fizetnek ilyenre,hülyeségnek tartják az állatorvost. tisztelet a kivételnek,de általában ez a szitu az ilyen kérdéseknél.persze más kérdés,hogy ha ilyenek a szülők,akkor miért kell állat?
nyilván felnőttek is írhatnak ki ilyen kérdést,de szerintem nem ez a jellemző.
amúgy bűncselekmény,hogyha az állat orvost igényelne és nem viszi el a gazda. állatkínzás hagyni,hogy szenvedjen.
a vidéki kérdésre is van megoldás: ha más nem akkor a megyeszékhely,vagy a közeli nagyobb város. mert városokban azért szokott lenni állatorvosi ügyelelet, azaz ha karácsony éjszaka közepén kell orvos,akkor is van. nyilván extra költség az ilyen rendkívüli időpontban,de mindig van doki. csak keresni kell. lehetőleg nem akkor,amikor baja van az állatnak, hanem előre összegyűjteni a környékbeli dokik rendelési és ügyeleti idejét. baj esetén meg gyorsan előkapni és kiválasztani,hogy melyik rendel most.
De a gyerek az tök más, és az ellátás is, hiszen az ügeletes orvos azonnal vagy még aznap kijön, ha felhívják!
De egy gyerekhez azért szoktak sietni, meg öreghez is többnyire.
De olyanról én nem tudok, hogy ügyeletes állatorvos, vagy állatmentő akit kihívhatsz bukóbélafalvára is..
Egyébként Bp-n is egyetlen hely van a lehel utcai állatkórház ami nonstop, de lehúzósak..
Mindenre van kezelés és annak borsos ára is, még akkor is, ha már reménytelen.
És inkább elnézik, hogy kezelteted, hogy szenved az állat amíg fizetsz, ahelyett, hogy közölnék, hogy ez nem fog rendbejönni el kéne engedni mert nincs mit tenni.
7 Éves kuvaszommal jártam így, hasvízkórja volt, mert leállt a mája. Elkezelgették egy hétig, amíg egy másik orvostól meg nem tudtam, hogy semmi értelme.
Sosem bocsátom meg nekik.
Mellesleg az egy hét 90 ezerbe fájt, és elmennék ez mellett ha tudom hogy lett volna értelme...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!