Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Miééért?! Esküszöm nem értem .

Miééért?! Esküszöm nem értem .

Figyelt kérdés
A kérdésem azokhoz szól akik rendszeresen ide irják ki ,hogy „hányt a kutyám ” „nem kel fel”.. stb .. nektek nincs annyi eszetek ha látjátok ,hogy rosszul van akkor állatorvost hivtok ?? Minden nap olvasok ilyen kérdést .. és addig senki nem irja ,hogy orvost hivok mig nem legalább 10 ismeretlen nem erösiti meg ,hogy orvosra van szükség .. mit vártatok/vártok ?? Majd látatlanba meglesz gyógyítva a kisállat mert itt tanácsot tudnak adni ?
2016. aug. 26. 17:04
 1/9 anonim ***** válasza:
23%

Nem mindenhol van ám a szomszéd utcában állatorvos.

Vidéken, van, hogy 3 faluval arrébb, aztán rendelés idő reggel 9 től délután 2 ig egy héten 2x és slussz passz..

Namost az mit csináljon érted...

2016. aug. 26. 17:24
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Megértelek, nekem még csak háziállatom sincs, de még én is frászt kapok, amikor valaki kiírja, hogy szenved a kutyája/ macskája már napok óta és akkor itt kérdezi meg, hogy mi is lenne a teendő.

De bezzeg amikor azt modnom, hogy egy 11 évesnek ne vegyen a szülő kutyát, csak akkor, ha ők is törődnek vele, akkor én vagyok lenézve mert, hogy lehetek ilyen szivetlen, ő már 11 éves és tud felelősségteljes lenni... Hogyne, álmodban kislány. Fogalmuk sincs, hogy mikor van olyan helyzetben, amikor sürgősen orvoshoz kellene menni. De nehogy már érvelni próbálj, hogy gyerekeknek miért ne legyen kutyájuk.

De a hányás meg amúgy sem vészes, persze nem arról beszélek, amikor nem is eszik és így is kihányta a nap folyamán mindenét. Az én kutyám is hányt és teljesen egészséges volt, nem kellett arra orvos. Te sem jársz orvoshoz egyszeri hányás miatt. Kihangsúlyozom azt, hogy egyszeri!

2016. aug. 26. 17:26
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ezt mondod majd a gyerekednek is ha 40 fokos lázban ég? Jaj hát bocsi kicsim, de az orvosod most éppen nyaral. Majd ha visszajön akkor elviszlek hozzá, mert nincs kedvem bevinni téged a városba és a munkám is fontosabb, így időm sincs rád.
2016. aug. 26. 17:29
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

általában gyerekek írják ezeket. nekik nincs saját pénzük orvosra,a szülők meg sok esetben szarnak bele, nem fizetnek ilyenre,hülyeségnek tartják az állatorvost. tisztelet a kivételnek,de általában ez a szitu az ilyen kérdéseknél.persze más kérdés,hogy ha ilyenek a szülők,akkor miért kell állat?

nyilván felnőttek is írhatnak ki ilyen kérdést,de szerintem nem ez a jellemző.

amúgy bűncselekmény,hogyha az állat orvost igényelne és nem viszi el a gazda. állatkínzás hagyni,hogy szenvedjen.

a vidéki kérdésre is van megoldás: ha más nem akkor a megyeszékhely,vagy a közeli nagyobb város. mert városokban azért szokott lenni állatorvosi ügyelelet, azaz ha karácsony éjszaka közepén kell orvos,akkor is van. nyilván extra költség az ilyen rendkívüli időpontban,de mindig van doki. csak keresni kell. lehetőleg nem akkor,amikor baja van az állatnak, hanem előre összegyűjteni a környékbeli dokik rendelési és ügyeleti idejét. baj esetén meg gyorsan előkapni és kiválasztani,hogy melyik rendel most.

2016. aug. 26. 17:30
 5/9 anonim ***** válasza:
0%

De a gyerek az tök más, és az ellátás is, hiszen az ügeletes orvos azonnal vagy még aznap kijön, ha felhívják!

De egy gyerekhez azért szoktak sietni, meg öreghez is többnyire.

De olyanról én nem tudok, hogy ügyeletes állatorvos, vagy állatmentő akit kihívhatsz bukóbélafalvára is..

2016. aug. 26. 17:36
 6/9 anonim ***** válasza:

Egyébként Bp-n is egyetlen hely van a lehel utcai állatkórház ami nonstop, de lehúzósak..

Mindenre van kezelés és annak borsos ára is, még akkor is, ha már reménytelen.

És inkább elnézik, hogy kezelteted, hogy szenved az állat amíg fizetsz, ahelyett, hogy közölnék, hogy ez nem fog rendbejönni el kéne engedni mert nincs mit tenni.

7 Éves kuvaszommal jártam így, hasvízkórja volt, mert leállt a mája. Elkezelgették egy hétig, amíg egy másik orvostól meg nem tudtam, hogy semmi értelme.

Sosem bocsátom meg nekik.

Mellesleg az egy hét 90 ezerbe fájt, és elmennék ez mellett ha tudom hogy lett volna értelme...

2016. aug. 26. 17:41
 7/9 anonim ***** válasza:
60%
Mindig csak a de.... de,de,de.... De vidd a kutyádat el orvoshoz, még ha a szomszédos országba is kell elutaznod vele 10 órán keresztül. Megvetted, örökbefogadtad, akkor törődj is vele, nem csak a kifogásokat kell keresni. Ha meg valaki lusta vagy nincs pénze váratlan 100ezres kiadásokra, az ne vegyen kutyát.
2016. aug. 26. 17:51
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Fura, nálam mindig is az volt a normális, hogy kutya előtt (volt anno pár kutyám, aztán költöztem, oda is magamhoz vettem menhelyről) mindig megszereztem minimum két olyan állatorvos számát, akiket ki tudok hívni ha baj van. (azért kell több, ha az egyik nyaralna vagy neadjisten valami baja esne)
2016. aug. 26. 19:27
 9/9 A kérdező kommentje:
Elsö .. én sem olyan hu de nagy városban éltem .. de ha láttam ,hogy a kutyáink valamelyikének baja van egyböl jött legalább egy .. és nem volt ,hogy majd ... azt is aláirom ,hogy vannak olyan kérdezök akik kis apro dolog miatt aggodnak ( de itt is érdemesebb lenne az állatorvost hivni mig kicsiböl nagy nem lesz ) . Van olyan is aki már tanácstalanságában ir ide . Jelen esetben én is tettem már fel kutyával kapcsolatos kérdést amire senki nem tudott érdemleges választ adni DE ! én a kutyámmal már a fél országot bejártam állatorvos miatt . Szoval az sem kifogás h a környéken nincs és nem tudjuk vinni stb ..
2016. aug. 27. 11:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!