Előfordult már valakivel, hogy valami oknál fogva kénytelen volt a házi kedvencétől megválnia?
Imádott macskám a kisbabám ellen fordult. Nem volt kérdés. Vidékre költözött. Boldogan élt 6 év panel után szabadon, kertesházban.
Persze egy darabot kitéptek a szívemből, annyira szerettem, pedig már rettegtem tőle.
Hát az az igazság,hogy a kényszer nagyúr!Emlékezz csak Eric Knight regényére,a Lassie hazatér művére.Jó-jó,tudom,hogy ez csak egy könyv,de akkor is szép.Ez a kutya nem eladó,ezzel indul a regény.Aztán a gazdája hónapok óta munkanélküli,és kénytelen egyetlen értékét Lassie-t eladni a hercegnek.A fia sziver majd megszakad a fájdalomtól ,de már 12 éves,és megérti szülei gondjait.
Inkább én nem eszek!Na így nem szabad gondolkozni.Azt kell nézni,hogy mi a jó neked,és neki,hogy semmiben se szenvedjen hiányt egyikőtök se.Igen volt már,hogy két gyönyörű macskámtól meg kellett válnom,mert létszámleépítés miatt lettem munkanélküli.Egyre szűkült az anyagi keretem.Hidd el,az utolsó pillanatig halogattam a dolgot,de aztán szerencsére a cicákat oda tudtam adin egy ismerősömnek,akinek a gyerekei amúgy is régóta akartak macskákat.Úgy gondoltam ne éhezzenek azok a szerencsétlenek,inkább olyannak adom,aki tud rólluk gondoskodni.Egy dolog van,ami nagyon fontos!Meg kell tanulni szembenézni a valósággal,mert az számonkéri az összes álmod!Nekem azelőtt volt munkám,ezért tudtam etetni őket!Most megint van állásom,de már nem kérem vissza a macskákat,amúgy is jól érzik magukat ott,akinek adtam őket.
mi szerencsére még nem kerültünk ilyen helyzetbe, de az egyik kutyánk is (törzskönyves németjuhász) úgy került hozzánk, hogy a bank árverezte a család feje fölül a házat és csak egy panel lakást találtak helyette, még a nimfa papagájunk gazdája meghalt és egyetlen rokona egy mozgássérült volt, aki inkább lemondott a madárról, mert nem tudta volna teljesen ellátni.
Nem szabad látatlanban elítélni senkit, sajnos vannak olyan helyzetek, mikor nincs más választása az embernek. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!