Állatorvos szeretnék lenni. Mivel jár?
14 éves vagyok, és komoly elhatározásra jutottam. Amiota az eszemet tudom, az állatok meghatározták az életem. Az osztályban én vagyok az állatorvos, az állatvédő is...:D ha elakartak taposni egy csigát az ovistársaim, en hősiesen helytálltam, és megmentettem az életét. Most megyek gimnáziumba, ami természettudományos orientációjú, pedig mindig humán voltam... Lehet ez is egy jel, hogy erre kell mennem. Nem vettek fel azokba az iskolákba, ahova szerettem volna, mert elrontottam a felvételit. Mindig is 4.9 volt a bizonyitvanyom.
Hanyas átlagtól van állami támogatás majd egy egyetemre? Mert hallottam, hogy 1 félév akár 1 millió foeint is lehet...
Egyszer lemondtam az álmomról, met gyenge vagyok lelkileg. De ugy erzem h majd az ido multaval kepes leszek megerosodnj
Mit kene tudnom? Milyen nehez lesz? Valakinek esetleg tapasztalata?
14/L
jól tetted,hogy gimibe jelentkeztél és természettudományos osztályba. ez jó alap lesz.
emelt biológia és emelt kémia érettségit kell majd tenned. ezeknek jól kell sikerülni és a többi érettségi sem árt,hogyha ötös. + a hozott pontjaid,azaz a 11. és a 12. évvége is legyen jeles. (csak a főtantárgyak számítanak).
sok pont kell az állatorvosira,de ha tényleg ez érdekel és van motivációd,akkor teljesíthető,hogy felvegyenek. figyelj oda a kémiára és a bioszra szeptembertől,hogy jó alapjaid legyenek. 11. és 12.-ben meg tedd oda magad még jobban ennél a két tárgynál.
Ez egy hasznos beszélgetésmenet volt számomra!
Szintén 14 éves leendő állatorvos vagyok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!