Állatorvos szeretnék lenni, és dokumentumfilmeket,
jegyzeteket stb. -t keresek, tudtok hasonlót? Bővebben
lent!
Figyelt kérdés
Hetedikes vagyok, és állatorvos szeretnék lenni, biológiából és kémiából jeles vagyok, a fizikát nem nagyon szeretem, de jó tanuló vagyok. (Még mielőtt valaki beleköt: tisztában vagyok vele, hogy nem csak a "kutyusokból és cicusokból" áll, hanem abból is, hogy tehenek s*ggében nyúlkálsz, és hogy rengeteg a tanulnivaló, nehezek a vizsgák, nehéz az elhelyezkedés stb. és, hogy emellett magasak a költségek is.) Tehát egyenlőre csak érdeklődésből és kíváncsiságból az "éretlen fejemnek" való alapokat szeretnék "tanulgatni", hogy legalább valami kiindulópontom legyen még a liceum előtt az állatokról, ami komolyabb a hatodikos anyagnál. Ha tudtok ilyesféle szövegeket/filmeket stb. kérlek írjátok le! Nagyon megköszönném, mert én még nem találtam hasonlót! :)
Legalább egy tucat embert ismerek, aki hetedikes korában állatorvos szeretett volna lenni. Egyik sem lett az. De azért sok sikert.
2013. okt. 8. 19:57
3/5 anonim válasza:
Olvasd el az Aparja-nagyja megbabonázott c. könyvet. Sajnos a szerző (gyakorló állatorvos) neve nem jut eszembe. Baromi jó könyv.
2013. okt. 8. 22:45
4/5 anonim válasza:
Nem tudom, pontosan milyen jegyzetekre gondolsz, mert az állatorvosi jegyzeteket nem fogod megérteni, annak ellenére sem, hogy jeles vagy biológiából. Ha ez általános iskolai szint lenne, akkor már abban a korban elkezdenék tanítani.
Amit ajánlani tudok, hogy keress gimnazistákat, és kérd el tőlük a biológia tankönyveiket, és azt olvasgasd.
Szépirodalomként pedig ajánlom a James Herriot könyveket, ő egy állatorvos volt, aki szórakoztatóan ír az életéről,és az eseteiről.
2013. okt. 9. 11:20
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Hát, nem is egyetemi jegyzetekre gondoltam, hanem inkább ezekre a könyvfélékre, amit küldetek. :) Köszi!
II. válaszoló: Nálam sem 100 százalék, hogy állatorvos leszek, de amióta csak az eszemet tudom az szeretnék lenni, és ha ez így is marad, harcolni fogok érte. Keményen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!