Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Állatorvos szeretnék lenni,...

Állatorvos szeretnék lenni, és dokumentumfilmeket, jegyzeteket stb. -t keresek, tudtok hasonlót? Bővebben lent!

Figyelt kérdés
Hetedikes vagyok, és állatorvos szeretnék lenni, biológiából és kémiából jeles vagyok, a fizikát nem nagyon szeretem, de jó tanuló vagyok. (Még mielőtt valaki beleköt: tisztában vagyok vele, hogy nem csak a "kutyusokból és cicusokból" áll, hanem abból is, hogy tehenek s*ggében nyúlkálsz, és hogy rengeteg a tanulnivaló, nehezek a vizsgák, nehéz az elhelyezkedés stb. és, hogy emellett magasak a költségek is.) Tehát egyenlőre csak érdeklődésből és kíváncsiságból az "éretlen fejemnek" való alapokat szeretnék "tanulgatni", hogy legalább valami kiindulópontom legyen még a liceum előtt az állatokról, ami komolyabb a hatodikos anyagnál. Ha tudtok ilyesféle szövegeket/filmeket stb. kérlek írjátok le! Nagyon megköszönném, mert én még nem találtam hasonlót! :)

2013. okt. 8. 19:48
 1/5 anonim ***** válasza:
2013. okt. 8. 19:53
 2/5 anonim ***** válasza:
Legalább egy tucat embert ismerek, aki hetedikes korában állatorvos szeretett volna lenni. Egyik sem lett az. De azért sok sikert.
2013. okt. 8. 19:57
 3/5 anonim ***** válasza:
Olvasd el az Aparja-nagyja megbabonázott c. könyvet. Sajnos a szerző (gyakorló állatorvos) neve nem jut eszembe. Baromi jó könyv.
2013. okt. 8. 22:45
 4/5 anonim ***** válasza:

Nem tudom, pontosan milyen jegyzetekre gondolsz, mert az állatorvosi jegyzeteket nem fogod megérteni, annak ellenére sem, hogy jeles vagy biológiából. Ha ez általános iskolai szint lenne, akkor már abban a korban elkezdenék tanítani.

Amit ajánlani tudok, hogy keress gimnazistákat, és kérd el tőlük a biológia tankönyveiket, és azt olvasgasd.

Szépirodalomként pedig ajánlom a James Herriot könyveket, ő egy állatorvos volt, aki szórakoztatóan ír az életéről,és az eseteiről.

2013. okt. 9. 11:20
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Hát, nem is egyetemi jegyzetekre gondoltam, hanem inkább ezekre a könyvfélékre, amit küldetek. :) Köszi!

II. válaszoló: Nálam sem 100 százalék, hogy állatorvos leszek, de amióta csak az eszemet tudom az szeretnék lenni, és ha ez így is marad, harcolni fogok érte. Keményen.

2013. okt. 9. 15:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!