Valami megölte két kacsámat és egy tyúkomat, mi lehetett az?
A kacsák és a tyúk egyaránt három és fél hónaposak voltak.
Drótkerítéssel voltak körbezárva, de a kerítésen agy kb. 20 centi átmérőjű lyuk tátong amin fekete és szürke szőrzet van. A szőre alapján nem tudom beazonosítani a tettes állatot. Csupán az egyik kacsát vitte el a másikat megölte és a tyúkból sem evett. Készítettem egy pár fotót a szőrzetről, egy darab papirzsepire helyeztem.
A környékünkön sok az éjszakánként kóborló kutya. Egy farm mellett élek és onnan átjárnak néha a juhász kutyák. Én próbálom a gazdáikkal megbeszélni az ügyet, de tuskók és nem érdekli őket a dolog. Nem állítom azt, hogy kutya tette de ez már nem az első alkalom és akkor is ugyanezt a szőrzetet találtam a kerítésen ami igen csak kutya gyanús.
A nyest is gyakori errefelé, egy hónapja agyonlőttek egyet a szomszédban. Nem tudom, hogy annak a szőrzete lehet-e ilyen árnyalatú.
Egy rendesen megépített ólba nem hiszem, hogy be tudna menni egy vadmacska...
Én azért megpróbáltam volna élve befogni, bár tudom, nem lenne egyszerű egy életéért küzdő, halálra rémült vadállatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!