Hogyan neveljem a tyúkomat?
Jobb lenne neki, ha többen lennének, társas állat.
Egyébként nagyon nem kell és nem is lehet nevelni. Kap enni, inni, takarítod a helyét, és naponta kiengedheted füves területre csipegetni.
Igen, valóban társas állat, nekem is volt kiskoromban egy kopasz nyakú bubicsirkém, mindenhova magammal vittem, ha leültünk egy paplanra, ő is ott feküdt velem, autóban mindig az ölemben ült és igen, normális ha elszunyókál az öledben. Vannak kifejezetten barátságos/szelíd természetű tyúkok, pl. a selyemtyúk (ahh, de szeretnék egyszer egy olyat :)), de sztem minden baromfi elég jól kézhez szelídíthető. A legjobb ha szerzel neki egy cimborát, mert tényleg nem mind bírja az egyedüllétet.
Réges régen keltetőgépben keltettünk csirkéket, és az egyik csirke 2 nappal korábban kikelt mint a többi. Egyfolytában csipogott szegény, de ha kivettem és dédelgettem, bezzeg egyből abba hagyta, amikor visszatettem a helyére, megint csiripelt, nagyon nem szerette a magányt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!