Ha az udvarból felveszek egy kis csigát tarthatom egy nagyobb üvegben bent háziállatként?
Egyszer hoztam haza egy éticsigát. Egy tálcára tettem egy mini akváriumot (6 literest). A csiga kezdetben az akváriumban volt, de hamar kimászott.
2 napig elvolt az akvárium külsején, nem is akart róla lejönni. Raktam neki salátát a tálcára és a csigát odatettem elé, hogy egyen. Egyből neki is látott, lassan megkajált 2 levelet, másnap reggel a harmadikat is. Vizet spricceltem a tálca egyik felére ahol a salátát állni hagytam, nehogy kiszáradjon a csigusz és a salátája. Aztán aludt vagy 2 napot.
Felébredt, akkor egy befőttes üveg tetejébe öntöttem sört. Elindult a sör felé, de szerintem csak a szaga vonzotta, nem láttam hogy ivott volna belőle.
Később kapott egy szelet banánt, nagy örömmel bekajálta és elment aludni.
Valamikor körbejárta a tálcát és körbe nyálazta az akvárium oldalát is kívülről, meg elég sokat kakált is ezekre a helyekre, de nem mászott le a tálcáról.
Inkább mindig felfele igyekezett. Az akvárium oldala kívülről, illetve annak legmagasabb pontja, jó alvóhelynek bizonyult a számára.
Aztán valaki jött hozzánk, rendet kellett raknom, nem akartam a szoba közepén hagyni a csigát, ami tulajképp úgy nézett ki hogy az asztalon egy doboz, azon a tálca, azon egy akvárium és a csiga annak a tetején (úgy csinált mint a spongle bobban a csigusz, a háztetőre ment, csak éppen nem nyávogott).
Aztán szétszedtem az emelvényt és visszaengedtem a csigát fűbe. Nagyjából egy hétig volt nálam.
Aranyos volt ahogy mászkált és evett, de nem volt elég produktív. Túl sokat aludt.
3 évig biztos élnek amúgy, de lehet hogy tovább is. Nem tudom, keress rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!