Ha a kutyátok megharapná a gyerekeiteket, ti mit tennétek a kutyával? Megtartanátok vagy eladnátok?
Elgondolkodnék, hogy mit cseszhettem el ennyire, hogy a kutyám ilyen lett. Az ilyenek esetek általában nem a kutya hibájából történnek, hanem a gazdáéból.
Nem adnám el, hanem megpróbálnám helyrehozni a dolgot.
Itt nem nagyon van mit helyre hozni, azonnal keresnék neki egy helyet és eltávolítanám a gyermekeim közeléből.
Ez nem lehet kérdés.
A kutya nem egy értéktárgy, ha veletek nőtt fel, nem lehet csak úgy eladni, pláne ha harapott is.
Ennyi információból ezt nem lehet megmondani, nem tudjuk a körülményeket. Tegyük fel sebes volt a kutya a fültőve és a gyerek odanyúl, rángatja és ebből adódóan volt a harapás akkor máris más megvilágításba kerül a dolog.
Ha viszont ok nélkül, megpróbálnék segíteni a kutyán szakmai segítséggel.
Átgondolnám, hogyan, miért történt az eset.
Egész biztosan MAGAMAT okolnám érte - mert
- ha a gyerek provokálta a kutyát, akkor én nem neveltem elég jól a gyerekem abban a tekintetben, hogyan kell bánni egy állattal
- ha a gyerek tényleg teljesen vétlen volt, akkor meg a kutyát neveltem rosszul
- előfordulhat, hogy egyik fél sem volt hibás a kettő közül, de akkor meg én nem tartottam be minden szükséges óvintézkedést.
Ha bármilyen módon orvosolni tudom a problémát, akkor azt tenném, és természetesen megtartanám a kutyát. Ha valami olyan problémára utal a harapás, amit minden jószándékom ellenére nem tudok adott körülmények között megoldani, csak akkor keresnék új helyet az állatnak - de ennek sokkal kisebb a valószínűsége, mert kellő akarattal a legtöbb probléma orvosolható.
Fölrúgom a pics*ba majd kőkemény neveltetést fogok alkalmazni. Utána kérdőre vonom a gyermeket hogy mit is csinált, mert nem mindegy miért harapott a kutya.
A jó neveltetés az egyetlen mód, nem fogom eladni másnak hogy aztán ott durvuljon, vagy nem viszem a menhelyre hogy aztán elaltassák egyetlen harapásért. Aki nem tudja kezelni a kutyáját, az ne is tartson, mert itt nem a kutya lesz a hibás, hanem a gazda!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!