Megtartanátok a helyemben vagy nem?
Kb. 1,5 hónapja elveszett/ellopták a 2 éves beagle-nket, én azóta csak sírok. De 2 hete az egyik gazdikeresős oldalon láttam egy 3 hónapos labrador kiskutyát akinek ideiglenes befogadót kerestek 14 napra,mert ha nem találtak volna akkor visszaengedik az utcára.Nagyon megsajnáltam és hazahoztam.2-3 napig sírtam mert csak az elvesztett kutyámra tudtam gondolni.Utána párommal megbeszéltük,hogy megtartanánk mert tényleg egy tündér a kutyus.Be is jelentettük a gyepin mire jött a válasz,hogy nem adják nekünk,mert kicsi a kert meg a lakásunk, ő meg elég nagy kutya lesz.Beletörődtem, onnantól kezdve nem is úgy néztem rá,nehogy annyira megszeressem.Majd tegnap beszéltem a gyepivel,hogy akkor mikor viszik el,ugyanis holnap lejár a 14 nap,mire azt mondták,hogy dönthetek úgyis,hogy megtartom.Kicsit kiakadtam,de nem mondtam rá semmit,mert már elbizonytalanodtam.13 nap alatt rájöttem,hogy még annyira ragaszkodom a beagle-mhez,hogy sajnos nem vagyok felkészülve rá,hogy új kutyám legyen. Kérdés az,hogy ti mit csinálnátok a helyemben? Egyik percben megtartanám a másikban pedig (még annyira kicsi és tudom,hogy sok törődés,foglalkozás,tanítás szükséges ) úgy érzem nem vagyok rá képes.
Bocsi ha hosszú,de így érthető. Előre is köszi a válaszokat!
Hogy érzed,ő tökéletes kutya számodra? Tudod ha hozzád kerül egy kutya,érzed azt az elejétől hogy IGEN ő az enyém. Ha nála is ezt érzed,ha tudod hogy már nem tudnál nélküle lenni,akkor tartsd meg szerintem. Lehet a sors akarta így hogy az a kutyus most hozzád kerüljön,lehet a sors akarta hogy ne fájjon annyira a szíved.
De ha úgy érzed nincs türelmed egy kölyök kutyához,újra kezdeni az egész nevelési procedúrát akkor keress neki egy gazdit,de szerintem lehet megbánnád ;)
Tudom milyen elveszíteni egy állatot,én 6 év után se tudtam kiheverni,hiába van másik. Hallgass a szívedre,és csak utána az eszedre!
először azt kellene megválaszolni, hogy a beaglet visszavárod-e, van-e esély, hogy visszakerüljön.
(Bátorításként leírom, hogy kutyamenhelyesek mesélték, hogy az egyik kutyára akkor ismert a gazdája, amikor egy újságban bemutatták, már 1 éve veszett el, és messze került.)
Ha én ebben a helyzetben lennék, úgy érezném, hogy elárulom a régit, ha már újra vágyom.
Megpróbálnám reálisan megítélni, hogy elég nagy-e a kert, vagy nem, mennyi időt tudnék rá szánni, hogy érezné magát nálam. Valószínűleg nem vállalnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!