Lányok/nők, ti hogyhogy jobban féltek a teljesen ártatlan pókoktól, mint a sokkal veszélyesebb darázstól?
A napokban olvastam itt legalább 3-4 kérdést (és az elmúlt hónapokban is volt rá néhányszor példa), amelyekben pókok miatt akadtak ki a kérdezők.
Lányok/nők, mi újság darazsak terén? :D Pont ma harapta* meg egy darázs a karomat a melóhelyen, miközben a kútról akartam engedni a vizet. Legalább egy tucatszor mart már meg darázs a röpke 32 életévem során, viszont pók még sosem bántott. Különben a pók igen hasznos jószág, mindenféle röpködő rovart, legyet, szúnyogot, még molylepkét is pusztít, a darázsnak meg nemigen van hasznossága, mézgyűjtő méheket pusztítanak, embereket kergetnek meg, háziállatokra, kutyákra, macskákra támadnak, és a darázscsípésre allergiásoknak a fájdalmakon kívül okoz még pár kellemetlenséget (ha nincs segítség, akár még halált is).
Szóval lányok, hogyhogy az ártatlan pók félelmetesebb, mint az agresszív darázs?
*: Bizony, a darázs nem csak fullánkkal szúr, hanem csáprágókkal is támad.
#1: Én is néztem már meg közelről pókot, sokat :) A legtöbb nem nagy szám (nagy plötty, lábakkal - bocs, de nekem azok), de vannak egészen gyönyörűek és kecsesek is :D
A százlábúak is aranyosak tudnak lenni. S van az a házi csíkoslábú fajta, amitől rengetegen rettegnek. Szeret a házakban lenni és hosszú lába van és sok, talán ez a baj. Szerintem gyönyörű, csak sajna az ember tárgyai bonyolultak neki s egyszer belefulladt a porcukortartómba... Az nem volt pozitív látvány, de ennyi sem traumatizál engem.
A hangyákat nem szeretem, na azok agresszívek tudnak lenni nagyon. Főleg a kisebb állatokkal szemben (kisebb, mint én, nem kisebb, mint a hangya)...
Én Ronnal értek egyet: Miért nem lehet pillangó?
Utálom a pókokat, undorodom és félek tőlük. Szerintem gonoszak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!